KRALL ENTERTAINMENT AB FÖRVÄRVAR 70% AV UNDERHÅLLNINGSKONCEPTET ”STJÄRNKLART”
2015-04-01
Westin Promotion

KRALL ENTERTAINMENT AB FÖRVÄRVAR 70% AV UNDERHÅLLNINGSKONCEPTET ”STJÄRNKLART”

Krall Entertainment AB genomför ett förvärv av 70% av aktierna i TB Intressenter AB som via sitt helägda dotterbolag, Promenta, driver föreställningen ”Stjärnklart”.

”Stjärnklart” grundades för 30 år sedan och har sedan starten underhållit över 600 000 gäster framgångsrikt med sin höstturné.  Genom åren har i princip hela den svenska artisteliten medverkat i föreställningen som hela tiden varit under Anders Berglunds musikaliska producentskap och ledning. Anders Berglund äger via bolag de resterande 30% av TB Intressenter.

- Krall Entertainment är glada att gå in i delägarskap i ett bolag med så mycket historik och erfarenhet. Det finns många synergier och kompletterande effekter mellan ”Stjärnklart” och Kralls verksamhet, som innehåller konceptföreställningar som t.ex. sommarturnén Diggiloo. Vi ska förhoppningsvis kunna ta del och vidareutveckla varandras verksamheter både avseende gästkommunikation, upphandlingssynergier och på det kreativa och konstnärliga planet, säger Susanne Nilsson, VD Krall Entertainment.

-Det är med stor glädje som vi idag sätter ner en milstolpe genom att få bli partner med Krall Entertainment.  ”Stjärnklart” är ett evenemang som nästan blivit en institution i svenskt nöjesliv och som en kollega på en av Sveriges stora artistagenturer sa: ”Stjärnklart är ju på nåt sätt själva originalet”. Det är med stor inspiration vi går in samarbetet med Patrik Krall, Susanne Nilsson och hela deras fantastiska organisation och det ska bli extra spännande att snart få kungöra årets fantastiska artister, säger Anders Berglund VD Promenta.

För mer information:
Susanne Nilsson, VD Krall Entertainment, susanne.nilsson@krall.se eller 0708-188840.
Anders Berglund, VD TB Intressenter, anders.berglund@stjarnklart.se eller 0708-221981.

 

Krall Entertainment hade år 2014 en omsättning på 125 msek. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg och arbetar för närvarande med produktioner i Sverige och Singapore. Bolaget har 12 medarbetare och ungefär 250 årligt projektanställda i bolagets show- och underhållningsproduktioner. För närvarande arbetar man med hel- eller delägda föreställningar som Labero på Raffles Hotel/Singapore, Jill Johnson på turné, Diggiloo, Peter Jöbacks julföreställning ”Jag kommer hem igen till jul”, Christmas Night och Flashdance. Bolaget har ett samverkansavtal med Grand Hôtel, Stockholm om julunderhållning och man driver även, i samarbete med Gothia Hotel och 2Entertain, teatersatsningen The Theatre och i egen regi och underhållningsdelen på Båstad arena. Bolaget ägs till 100% av grundaren Patrik Krall.

www.krall.se

Article originally appeared on Westin Promotion (http://westinpromotion.com/).
See website for complete article licensing information.