Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

« Lasse Stefanz med Mikael Wiehe på nya ”Whiskey barrel” i dag 17 juni släpps albumet | Main | Lasse Stefanz nya singel "Leva Tills Jag Dör" skriven och framförd med Mikael Wiehe »
onsdag
jun102015

PETER GLYT, feat Maja Söderström - Poor Me

Elva skivalbum, flera krogshower och internationella samarbeten har tagit Peter Glyt från Hagby utanför Kalmar runt i världen. Nu släpper han sin tolfte skiva, ett album med helt nya förutsättningar och möjligheter.

”No reason to stay” är namnet på det nya albumet – och resultatet av ett uppbrott och många nya möten. Efter tio år tillsammans på scen och i studio har Peter Glyt och sångerskan Nina Andersson avslutat sitt samarbete och för Peter har det inneburit en ny musikalisk resa.

Beautiful Day blev radiofavorit

Peter och Nina samarbetade bland annat i det engelskspråkiga projektet Tiny Harvest, som resulterade i två album; ”Time For Departure” 2007 och ”It hasn’t been one normal day” 2008. De gavs ut i elva länder och hade störst framgång i Taiwan. Flera av spåren har använts i tv-produktioner och låten ”Beautiful Day” blev en favorit hos svenska P4 2007.

Din och min värld på Svensktoppen

Peter släppte sitt första album 1994 och hittills har det blivit åtta album på svenska. Skivorna har fått bra kritik, och även om försäljningssiffrorna varit blygsamma har Peter haft en trogen och växande skara fans. Ett par listplaceringar, en sjätteplacering på Svensktoppen med ”Din och min värld” som bäst, har det också blivit.

Krogshow med Baccara och restaurang i Åre

Peter Glyt har alltid kombinerat sitt låtskrivande med ett starkt entreprenörskap och ett intresse för stora produktioner. Det har bland annat resulterat i flera krogshower varav den senaste, ”Ole’”, bjöd på ett samarbete med den legendariska spanska discoduon Baccara.  

Peter och hans familj bor sedan nio år i Madrid där han samarbetar med tre kubanska musiker, b.la den prisbelönta producenten och basisten Yadam Gonzalez. Han har också arbetat med film- och tv-produktioner, driver det egna skivbolaget Maggy Music och startat ett rese-och eventbolag (Maggy Event) med fokus på musik, idrott och spanska viner. Från och med vintern 2014 driver Peter också en restaurang med livescen i Åre tillsammans med skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg.

Inte alltid rakaste vägen

Peter är sedan 1993 gift med Jeanette och tillsammans har de två tonåriga barn. Familjen och livspusslet har alltid varit viktigt, likaså att musiken och produktionerna ska kännas äkta och genuina. Peter har tackat nej till medverkan i b.la melodifestival och Fame Factory – kanske inte de bästa karriärvalen, men beslut som gett Peter möjlighet att ägna sig åt det han vill och tror på, även om det har inneburit mycket blod, svett och tårar.

Den första singeln" Poor Me" från nya albumet No reason to stay släpptes tidigare i våras och är en duett med talangfulla Maja Söderström.

www.glyt.nu

Kontakt: anders@westinpromotion.com