Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

« Julio Iglesias ställer in sin konsert på Dalhalla den 9 juli | Main | PETER GLYT, feat Maja Söderström - Poor Me »
onsdag
jun172015

Lasse Stefanz med Mikael Wiehe på nya ”Whiskey barrel” i dag 17 juni släpps albumet

Att Lasse Stefanz lagrat sin musik ytterst väl visades på förra höstens jättebox ”The Complete Collection”.  Nu kommer en kollektion nya låtar på albumet ”Whiskey barrel”, en årgång av skåningarna som bland annat innehåller ett överraskande samarbete i form av helt ny låt av och med Mikael Wiehe.

”Jag har alltid beundrat Mikael Wiehe. Hans tänkvärda låtar har berört mig på djupet. Det är anledningen till att vi spelat ”En gammal man” ute och att jag frågade om han inte kunde skriva en ny låt till oss”, säger sångaren Olle Jönsson om en gäst som möjligen får vissa att höja på ögonbrynen.

Mikael Wiehe kommenterar själv:

”Alltid retar det nån. Till exempel de som retar sig på att en gammal kommunist spelar med ett dansband. För mig är det här inte konstigare än att jag spelade in med Zebbe från Kartellen i höstas. Bra musik är bra musik.”

Följden av Jönssons samtal till Wiehe blev en helt ny låt, ”Leva tills jag dör”, en låt som är en duett med Wiehe.

”Whiskey barrel” spelades till stora delar in i legendariska Atlantisstudion. En studio där bjässar som Cornelis Vreeswijk och ABBA inlett sina skivkarriärer. 

”Det är alltid speciellt att sjunga i lokaler som har så mycket historia i väggarna” kommenterar Olle Jönsson besöken i studion på Karlbergsvägen i Stockholm.

De 15 låtarna på ”Whiskey barrel” är det första som Kristianstadbandet spelat in sedan ”The Complete Collection” – ett gigantverk med 46 CD och 673 låtar – och Jönsson ser det nya albumet som lite av en nystart långt in i karriären:

”Efter utgivningen av och uppståndelsen runt den i vintras, känns det som att vi nu kan börja om på nytt och satsa framåt med full kraft”.

Lasse Stefanz inleder sommarens framträdanden på Liseberg i Göteborg 25/6. Drygt en månad senare, 26/7, är Olle Jönsson värd i klassiska P1 Sommar, faktum är att han blev en av de mest medieuppmärksammade sommarprataren av samtliga.

Men först alltså ”Whiskey barrel”, ett album som har en del att svara upp mot – Lasse Stefanz senaste nio studioalbum har samtliga gått rakt in på svenska topplistans första plats.

Vad titeln betyder? Kort och gott whiskeytunna, fast på amerikanska.

Spelplan och mer läsning om bandet hittar ni på www.lassestefanz.se

Kontakt: anders@westinpromotion.com i uppdrag av www.warnermusic.se