Lena Andersson besöker Sverige just nu och medverkar SVT Sommarkväll med Rickard Olsson lördag den 25 juli kl.20.00
2015-07-19
Westin Promotion

Ni kommer väl ihåg hits som ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång”, ”Säj det med en sång”, ”Om du nånsin kommer fram till Samarkand” m.fl.

Lena som har bott i USA sedan 2001 är i Sverige i sommar med anledning av att hon släpper ett CD:n ”Open Your Heart” i augusti. Alla sånger är skrivna av Lena och hennes man Tobe och är inspirerade av den amerikanska västkusten med en touch av Southern rock, country och vackra ballader.

Kuriosa: Lena  Andersson slog igenom med dunder och brak 1971 när hon framträdde i Hylands Hörna endast 15 år gammal. Hennes första album “Lena, 15” gavs ut Polar Music och Stikkan Andersson blev hennes manager. Hon turnerade i folkparkerna under 10 års tid med olika artister som Ted Gärdestad, Tomas ledin, Landslaget och Lalla Hansson. Hon hade 13 hits Svensktoppen varav flera låg första plats. Hon turnerade med ABBA deras första världsturne runt Europa och Australien. Hon spelade även in flera av ABBA’s låtar för den tyska marknaden som t.ex Fernando och S.O.S. Hon gav ut 4 album Polar Music samt ett antal singlar.  Hon deltog i Melodifestivalen vid två olika tillfällen med sångernaSäj det med en sångskriven av Björn & Benny samtDet bästa som finnsskriven av Ted och Kennet Gärdestad. Hon gav även ut en LP i Japan.  Lena gifte sej med Tobe Hubbard 2001 och bodde de första 10 åren i Kalifornien och flyttade till Arizona 2011. Lena har under alla år varit verksam inom musiken ett eller annat sätt men det är först sen dom flyttade till Arizona som det funnits tid att  gå in för musiken allvar. Därav  nya albumet “Open Your Heart” som hennes man Tobe producerat.

Lena berättar lördagen den 25/7 kl.20.00 mer om sitt liv "over there" för Rickard Olsson i SVT Sommarkväll. Missa inte det!

Vill du komma i kontakt med Lena Andersson under hennes Sverige besök, maila Anders Westin på anders@westinpromotion.com eller SMSá på +46 708 773707.

 

 

Article originally appeared on Westin Promotion (http://westinpromotion.com/).
See website for complete article licensing information.