STEVE EARLE + Dukes - 3/11 – Göta Lejon, Stockholm
2015-08-18
Westin Promotion

Foto: Ted Baron

I över 30 år har han pumpat nytt blod i de ådror som tillhör den amerikanska folksjälen – vare sig det handlat om folkmusik, rock & roll, rockabilly, country eller blues. Född i Virginia och uppväxt i Texas, för att som ung pojke lämna hemmet och söka lyckan som musiker i Nashville; Steve Earles musikaliska bana har genom åren varit lika varierad som platserna han har kallat hem. Som låtskrivare vill han hitta den magiska platsen mellan lyssnaren och honom själv, oberoende av vad låten handlar om eller vilken genre den råkar begränsas av. 

Med det nysläppta sextonde studioalbumet ”Terraplane” i bagaget, är han nu mer aktuell än någonsin. Skivan gick direkt upp på förstaplats på den amerikanska blueslistan, andraplats på folklistan och tredjeplats på countrylistan. Han knep dessutom plats 39 på den totala Billboardlistan – allt under loppet av en vecka. 

Earle skrev en tredjedel av albumet helt själv under en soloturné i Europa, med endast en gitarr och ett munspel som sällskap. Det var där, i ensamheten, som låtar som ”Better Off Alone” kom till. Resten av plattan skrevs och spelades in med hjälp av det lojala kompbandet ”The Dukes” och i höst ger vi er möjligheten att se honom live i någon av Sveriges tre största städer. Till Stockholm och Göta Lejon kommer Steve Earl tisdag den 3 november.

Biljetter http://www.ticnet.se/event/393731

Presskontakt Stockholm och Göta Lejon: anders@westinpromotion.com - +46 708 773707.

Pressbilder finns att hämta på http://press.newwestrecords.com/steve-earle - glöm inte att ange fotografens namn TED BARON för fri publicering.

www.luger.se - www.gotalejon.se

Article originally appeared on Westin Promotion (http://westinpromotion.com/).
See website for complete article licensing information.