Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

« 90-talet en succén och fortsätter att äga Sverige! Nu är det Göteborgs tur att Partaja! Start lördag 15/7 kl.11.30-00.00! | Main | Björnen Bamse inleder Sveriges största musikfestival, Bråvallafestivalen onsdag 28/6! »
tisdag
jun202017

Regioner går samman i artistutvecklingsprojekt under The Great Escape

De regionala musik-inkubatorerna BD Pop, Dalapop och Talent Coach baserade i resp. Norrbottens- Dalarnas- och Kalmar Län kommer att gå samman i en storsatsning under musikmässan The Great Escape som hålls i Brighton årligen. Motivet är att man tillsammans blir starkare och därmed kan uppnå större exponering internationellt för de akter man företräder. Ambitionen är vidare att skapa ett långvarigt samarbete sinsemellan men även med andra svenska aktörer som exempelvis Svensk Live med flera.

De tre organisationerna är regionalt finansierade projekt som arbetar med marknadsföring och utveckling av populärmusik i de respektive länen. Det gemensamma målet är att skapa bättre förutsättningar lokalt för artister och producenter och vidare kunna presentera dessa för nationella och internationella marknader. Målsättningen är vidare att ge talanger utanför de stora städerna möjlighet till karriärer och att man ska kunna leva på sin musik.

 ”Vår långtgående ambition är att arbeta ännu närmare” säger Pär Soini VD för BD Pop. ”Ser man på det geografiskt täcker vi redan en stor del av Sverige och det händer massor på våra lokala musikscener.”

 ”Dalapop startade upp relativt nyligen, och nu när vi är tre regioner med liknande projekt för lokal musikutveckling, känns det också naturligt att vi samarbetar” kommenterar Daniel Olsson på Dalapop

Det första samarbetet med the Great Escape blir att skapa en gemensam scen som exklusivt huserar svenska akter under 2018 års festival.

”Vårt sätt att arbeta är unikt och förtjänar ett internationellt erkännande” säger Bosse Nikolausson från Talent Coach. ”The Great Escape är det första steget i ett långtgående samarbete där vi exponerar svenska artister för hela världen”

www.talentcoach.se

www.dalapop.se

www.bdpop.se

www.greatescapefestival.com

Kontakt: anders@westinpromotion.com