Vilket 2017! The Magnettes framg√•ngar och tuffa schema bara forts√§tter!
2018-01-20
Westin Promotion

Den här veckan spelar bandet på festivalen Eurosonic Noorderslag (NL), P3 Gulds efterfest i Göteborg och Grand i Stockholm.


2017 blev ett bra och spännande år för The Magnettes. Med över 100 resdagar, har gruppen hunnit med sjukt många gigs, intervjuer, TV framträdanden och socialt nätverkande runt om i världen.

Popgruppen The Magnettes bildades i Pajala av Rebecka Digervall och Sanna Kalla. Efter några år anslöt Tomas Bäcklund Tuneström och trion började mejsla ut ut den synth-, riot grrrl- och new wave-influerade pop som numera beskrivs med termer som ”fuck-pop” och ”glitterpunk”. 2015 landade de ett skivkontrakt med amerikanska Digsin, en underetikett till Universal, där de släppt ett antal singlar och albumet ”Ugly Youth”.

De senaste åren har de turnerat i över 10 länder och framträtt på mässor och festivaler som South By Southwest, The Great Escape, Summerfest, Putte i Parken, Almedalen och Canadian Music Week. Deras musik har uppmärksammats av Perez Hilton, P3, Elle, Idolator, Drowned in sound, Indetronica och The 405. Deras musik har även hörts i TV4:s tv program ”Finaste Familjen”. Under 2017 videobloggar Sanna och Rebecka för SVT:s räkning under hashtaggen #MinSquad. Sveriges radio P3 utsåg dem i Juli 2017 till Framtidens artist. De har blivit nominerade årets Norrbottning och fick Live at Hearts låtskrivar stipendium 2017. Bandets senaste singel ”Young and wild” var en av de mest spelade i P3 under förra året, så lyckos dig som har biljett till P3 Gulds efterfest i kväll lördag, missa inte The Magnettes då!

Mer om The Magnettes på,

themagnettes.com

facebook.com/themagnettes

instagram.com/themagnettes

Management: Peter Åstedt - info@musichelp.se

Press: Anders Westin - anders@westinpromotion.com

Article originally appeared on Westin Promotion (http://westinpromotion.com/).
See website for complete article licensing information.