Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

« Våren 2019 tar Per Sonerud sin konst på turné och släpper sin andra bok ”Olja & Ord”. 45 novelletter inspirerad av 45 målningar av Per Sonerud. | Main | SOFIE SVENSSON & DOM DÄR - ÖVER TJUGÅTTAMILJONER STREAMS PÅ SPOTIFY! »
fredag
dec282018

Sissel Kyrkjebø framför nyskriven nyårshymn i SVT´s nyårsvaka 2018-2019

Py, Stefan & Sissel "Önskar Dig Ett Gott Nytt År"!


”Önskar Dig Ett Gott Nytt År” är titeln på kompositören och pianisten Stefan Nilsson och textförfattaren Py Bäckmans nyskrivna musik (nyårshymn), som uppförs för första gången offentligt och live av Sissel Kyrkjebø i samband med SVT´s Nyårsfirande från Skansen och Sollidenscenen.

Tillsammans med den 28 röster starka ”Lilla Kören” under ledning av Pelle Olofsson lovar Stefan och Py magi den 31/12.

Stefan Nilsson är känd som en av våra mest framgångsrika filmkompositörer med filmer som ”Så som i himmelen” (Gabriellas sång), Juloratoriet, Pelle Erövraren, Skärgårdsdoktorn, Liv & Ingmar och många fler. Nilsson var också musikalisk ledare och pianist för TV serien Lorry. I slutet av 70-talet inledde han ett samarbete med Tommy Körberg som fortsatte under åren som arrangör och pianist för honom. Han medverkade även på Björn Afzelius album ”Nio Liv” från 1985. 1998 tilldelades Nilsson en Guldbagge för kreativa insatser inom svensk film.

Py Bäckman började turnera med rockbandet NQB 1973. Senare 70-tal och in på 80-talet turnerade hon med sin dåvarande sambo Dan Hyllander och Raj Montana Band där hon också fick sitt genombrott med albumet ”Sista Föreställningen”. Py var också en av medlemmarna i gruppen Nordman under deras storhetstid. Förutom sin solokarriär är Py en av de stora textförfattarna i Sverige och är upphovsman till klassiker som ”Stad i Ljus”, ”Gabriellas sång”, ”Koppången” m.fl. På uppdrag av Svenska kyrkan ha Py också skrivit nya psalmer och tillägg till den svenska psalmboken och har översatt musikaler som Evita, Chicago och Garbo The Musical.

Sissel Kyrkjebø. I över trettio år har Sissel varit en av Norges största och populäraste artister. Hon har sjungit för Kungligheter och statschefer, delat scenen med superstjärnor som Celine Dion, Sting, Moby, Angelic Kidjo och Wille Nelson m.fl. En av hennes höjdpunkter har varit att sjunga den olympiska psalmen vid vinter OS 1994 i Lillehammer. Sissel har även medverkat i vännen Placido Domingos julkonsert ”Christmas in Vienna” tillsammans med Charles Aznavour. Sissel var också en av artisterna på soundtracket ”Titanic” som blev historiskt största albumet inom filmmusik genom tiderna. Detta är bara ett axplock av vad Sissel Kyrkjebø medverkat i under åren. I Sverige har Sissel under det senaste decenniet fyllt arenor med sin återkommande Julturné och hennes julskivor har under åren toppat de flesta Skandinaviska försäljningslistorna. På nyårsafton står hon åter på den Svenska scenen och framför den alldeles nyskrivna nyårshymnen ”Önskar dig ett gott nytt år” av Stefan Nilsson och Py Bäckman i SVT´s nyårsvaka.

Tolvslaget på Skansen" i SVT1 31 Dec kl 23:15-00-10

Presskontakt: Westin Promotion – Anders Westin - anders@westinpromotion.com – 0708-773707

www.facebook.com/WestinPromotion