Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

Nyheter

torsdag
jan112018

Sjung Gospel 2018 – Sveriges största körupplevelse – Stockholms Konserthus 20/1!

 

Årets stora gospelupplevelse - Sjung Gospel 2018! Den 20 jan är du välkommen på en gospelkonsert i världsklass där du får möta gästartister från både USA och Sverige som tar plats på scenen tillsammans med Sjung Gospel-kören, en av landets bästa Mass Choirs med över 1000 körsångare! Tänk dig att få sitta i Konserthuset, omsluten av alla dessa röster och lyssna till gospelmusikens ljuvliga, svängiga toner – och som publik själv få sjunga med!

Svenska Gospelverkstaden firar 30 år och startar jubileet den 20 januari i Konserthuset. Sjung Gospel 2018 gästas av stjärnor som Gerald T Smith från Washington DC och Patrice E Turner från Harlem, New York. Båda internationellt erkända gospelprofiler som det verkligen svänger om! Med på plats är även Grammy-nominerade Eric Bibb, Glays Del Pilar, Paris Renita och Kiiralina.

Jubileet fortsätter hela 2018 och i september kulminerar jubileet med en rikstäckande Sverige turné där man bl.a. träffar våra fantastiska gospelkörer. Det blir final i Stockholm med bl.a. världens mest renommerade gospelkör Chicago Mass Choir från Chicago, Illinois.

Kontakt Gospelverkstaden: Anne-Li Marthinussen, anne-li.marthinussen@gospelverkstaden.se

Presskontakt: Anders Westin, 0708-773707, anders@westinpromotion.com

www.gospelverkstaden.se

torsdag
dec282017

SVENSKA LYXORKESTERN släpper "Amar Pelos Dois" på Svenska!

Sveriges mest renommerade musiker Svenska Lyxorkestern, släpper musik i mellandagarna!

Vet du vilka Svenska Lyxorkestern är? Nej kunde kanske tro det. SLO är ett "hobbyband" med några av Sveriges bästa musiker. Orkestern som träffas några gånger om året och lirar tillsammans har som tradition att spela på Högfjällshotellet i Sälen till påsken och har så gjort i många år. Bandet är också anlitad av många tunga Svenska företag i samband med deras företags arrangemang etc. Nu i mellandagarna släpper gänget musik på Spotify och på deras You Tube kanal. Svenska Lyxorkesterns medlemmar tyckte så i den milda grad om årets vinnarlåt i Eurovison Contest 2017 ” Amar Pelos Dois”, så de arrade om lite och översatte låten med förlagets tillåtelse till svenska som blev ”För oss båda” med Anders Forsslunds sång och text! 

Vilka är då Svenska Lyxorkestern? Här kommer en kort presentation!

Janne Bengtson, Flöjt

Av många ansedd som en av landets (och även internationellt) bästa flöjtister.
När han inte spelar I Svenska Lyxorkestern ses och hörs han som soloflöjtist i Kungliga Filharmoniska orkestern och i BAO, Benny Anderssons orkester. 

Peter Gardemar, violin

Peter var för några år sedan den Violinist som Bänkpressade mest. Numera tror han det och vi andra låter honom leva i den villfarelsen Han har med sina 60 000 mil Mc förmodligen en skaplig placering på listan: personer som kört längst MC i landet. Enda i Bandet som badat på 79e breddgraden i 1,6 gradigt vatten.

Hans Gardemar, Piano, dragspel

Hans har jobbet som musiker och kapellmästare åt artister som Lill Babs, Lasse Berghagen, Magnus Uggla, James Last, Björn Skifs, Lena PH, m.fl…Har även arrat och spelat med tyska Scorpions
Är också en av landets ledande arrangörer.

Peter Milefors, trummor

Kanske mer känd som Milan, en hårt anlitad trummis som har spelat med Björn Skifs ända sen Skifztiden. Milan har hörts på mängder av konserter och skivor genom åren.

Anders Forsslund, sång och bas

Legendarisk musiker som bl.a. var med i ett av 60 talets största Svenska popband, Mascots, FJK och mycket mer. Även anlitad i olika skådespelarsammanhang. 
Det både syns och hörs att han hör hemma på scen.

Se dem på https://www.youtube.com/results?search_query=svenska+lyxorkestern+för+oss+båda

Hör dem på https://open.spotify.com/track/4cNXM9c6nOH9JUaC1bLoyb

 

Kontakt till SLO: Hans Gardemar - hans.gardemar@kmh.se

Media kontakt: Anders Westin – anders@westinpromotion.com

torsdag
dec212017

Sven-Bertil Taube ger exklusiv konsert i Borgholms slottsruin sommaren 2018 med Norrköpings Symfoniorkester!

Taube sjunger Taube


Välkommen till Borgholms slottsruin 21 juli när Sven-Bertil Taube sjunger Evert Taubes vispoesi med Norrköpings Symfoniorkester.

Vissångaren, skådespelaren och estradören Sven-Bertil Taube är en av Sveriges mest omfamnade artister. Hans gedigna artisteri blandar klangfull glöd med allvarsam eftertänksamhet och melankoli med munterhet.

Att tala om renässans i samband med Sven-Bertil Taubes hyllade deltagande i Så mycket bättre vore irrelevant – en artist av hans kaliber är ständigt aktuell. Men nog innebar tv-serien på bästa sändningstid att han upptäcktes av ännu en publik.

År 2014 kom samlingsalbumet Hommage som, liksom uppföljaren Hommage Vol. 2, hyllades och ledde till Sverigeturnéer. Musiken var arrangerad av Peter Nordahl – kompositör, arrangör, dirigent och skivproducent. Nu är de båda följeslagarna åter aktuella med en kärleksfull och storslagen hyllning till Sven-Bertils far, trubaduren Evert Taube.

Taube sjunger Taube är en konsert där Evert Taubes glimrande insiktsfulla vispoesi får ny klang och ny mening i Peter Nordahls känsliga och innovativa arrangemang för Everts son och Norrköpings Symfoniorkester. Till grund ligger den senaste skivan ”Så länge skutan kan gå” som blivit hyllad av kritiker och där Sven-Bertil lovordats för sin blixtrande närvaro och där samtliga är överens om att han är i sitt livs form.

Citat från Sven-Bertil: Det skall bli spännande och roligt att tillsammans med Peter Nordahl och Norrköpings Symfoniorkester framföra ett program som speglar Evert Taubes mångsidighet i ord och toner. Underbart att återkomma till Borgholms slottsruin, denna sagolikt vackra plats.

Presskontakt: Westin Promotion – Anders Westin – anders@westinpromotion.com - +46 708 773707, www.krall.se

onsdag
nov292017

När Rocken kom till Sveg - part 2

När rocken kom till Sveg blev ett begrepp i hela landet 2013 efter att dokumentärfilmen med samma namn visades på Sveriges Television.

Över en miljon människor såg filmen vilket gjorde att musikern och artisten Kingen kunde turnera med en liveföreställning 2014 genom Riksteatern.

Med nittio (90) föreställningar blev detta Riksteaterns mest sålda produktion någonsin i deras historia.

Kingen tog publiken med på en musikalisk resa genom 1950-60 och 70-talet och allt berättades genom ett landsbygdsperspektiv.

Den kulturella krocken som uppstod på 1950-talet när Rock`n`rollen och den amerikanska tonårskulturen drabbade den svenska landsbygden belystes av Kingen och hans band genom historieberättande och svängig musik.

Efter hårt tryck från både arrangörer och publik har Kingen nu valt att göra en ny uppsättning av ”När Rocken kom till Sveg” och kallat den part 2 för att vidareutveckla föreställningen med historier från sin egen musikaliska uppväxt men även behålla en del av de gamla succènumren.

Med sig har han musikerna Staffan Bond Westfält och Magnus Olsson, både tvättäkta Svegsmusikanter med hög svängfaktor och glimten i ögat.

Spelglädje och stort hjärta står i fokus när dessa herrar slår sina påsar ihop i 2018 års uppsättning av ”När Rocken kom till Sveg” part 2. Kingen är även aktuell med nytt album som släpps i samband med turnén.

Föreställningen är ca 2x45 min. lång.

Hit kommer ”När Rocken kom till Sveg” med Kingen under vintern/våren 2018

1/3 Östersund, Storsjö Teatern, 2/3 Umeå, Ersboda Folkets Hus, 3/3 Skellefteå, Nordanteatern, 4/3 Luleå, Kulturens Hus, 8/3 Gävle, Gävle Teater, 9/3 Sandviken, Teater, 10/3 Borlänge, Maximteatern, 11/3 Sundsvall, Tonhallen, 5/4 Ystad, Ystad Teater, 6/4 Nyköping, Nyköpings Teater, 7/4 Växjö, Växjö Teater, 8/4 Borås, Sagateatern

Biljetter: www.mtlive.se

Producent: MT live, Martin Johansson  martin@westpointevent.se Presskontakt: Anders Westin, Westin Promotion – anders@westinpromotion.com, +46 708 773707. Biljetter, www.mtlive.se

torsdag
nov232017

Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin, Lennie Norman är tillbaka!

Lennie Norman är tillbaka med Stand Up föreställningen Gubbvarning Live!

Det var 27 år sen sist han gjorde en egen Stand Up show! Nu är det dags för komikens fader, legendaren och en av Sveriges mest erfarna och populära komiker Lennie Norman att ge sig ut på en rikstäckande turné med föreställningen Gubbvarning Live. Föreställningen bygger vidare på Lennies böcker med samma namn och som sålts i över 70.000 exemplar. 

Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning där Lennie skärskådar tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. Vi lovar – Lennie drar sig inte för att säga ett sanningens ord!

Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Föreställningen provspelades i Borås under hösten 2017, det blev succé, utsålt och en publik som var lyrisk. Nu är det äntligen dags för resten av Sverige att få sig en rejäl omgång med humor, vi kan helt enkelt utlova en Stand Up show av allra högsta klass!

LENNIE NORMAN, musiker och legendarisk ståuppare, sågs senast i showen ”Lennie Skifs – Still Crazy” som gick för fullsatta hus på Restaurang Tyrol i Stockholm och i våras turnerade han tillsammans med Robert Wells i showen och succén Standup – Sitdown, runt om i Sverige.

Rikstäckande turnéplan, Lennie Norman – Gubbvarning Live våren 2018!

Februari

8/2  Luleå, Kulturens Hus, 9/2  Skellefteå, Nordanåteatern, 10/2 Umeå, Ersboda Folkets Hus,

15/2 Sundsvall, Hedbergska Aulan, 16/2 Örnsköldsvik, Folkan, 17/2 Östersund, Storsjöteatern, 22/2 Stockholm, Intiman, 23/2 Västervik, Teatern, 24/2 Varberg, Nöjeshallen

Mars

2/3 Karlskoga, Folkets Hus, 3/3 Norrköping, Flygeln, 8/3 Karlstad, Scalateatern, 9/3 Vara, Konserthus, 10/3 Örebro, Hjalmar Bergmans Teatern, 15/3 Falun, Kulturhuset tio14, 16/2 Motala, Convention Center, 17/3 Skövde, Stadsteatern, 18/3 Linköping, Garden, 21/3 Halmstad, Figarosalen, 22/3 Göteborg, Lorensbergsteatern, 23/3 Kungälv, Mimers hus, 24/3 Uddevalla, Östraboteatern, 25/3 Kungsbacka, Teatern

April

5/4 Kristianstad, Konserthus, 6/4 Ystad, Teatern, 7/4 Nyköping, Culturum, 8/4 Kalmar teater

Biljetter släpps torsdag den 23/11: www.mtlive.se

Producent: MT live, Martin Johansson  martin@westpointevent.se Presskontakt: Anders Westin, Westin Promotion – anders@westinpromotion.com, +46 708 773707. Biljetter, www.mtlive.se

onsdag
nov222017

I dag har ”Vår Jul” konsertturné med Kalle, Loa och Wiktoria premiär i Kalmar. Till Er stad kommer vi alldeles snart!  

November

24/11 Västerås, Konserthuset, 25/11 Askersund-Sjöängen, 27/11 Vara, Konserthuset, 28/11 Malmö, Malmö Live, 29/11 Växjö, Konserthuset

December

1/12 Halmstad, Teatern, 2/12 Kungsbacka, Teatern, 4/12 Uppsala, Konsert & Kongress,  5/12 Göteborg, Konserthuset, 8/12 Jönköping, Kulturhuset Spira, 9/12 Örebro, Conventum, 10/12 Norrköping, Flygeln, 18/12 Stockholm, Rival.

Tre personligheter på en och samma scen,

och så det fina bandet ”Hej Kalle”under ledning av Johan Granström, ja hur bra kan inte det bli i Juletid. Vår Jul är en konsert som sträcker sig från Operans scen till Las Vegas, in i bygdegårdarna på landet med besök i popens värld. Från klassiska julsånger till oupptäckta alster tar man sig in i popmusiken värld där man experimenterar med nya idéer. Initiativtagaren Kalle Moraeus kommer tillsammans med Loa Falkman och Wiktoria bjuda på en fantastisk kväll i musikens tecken. Vi lovar Julstämning, överraskningar och garanterat mycket skratt.

www.hitnoje.com

PR Media: Westin Promotion - Anders Westin, anders@westinpromotion.com  +46 708 773707

Producent: HIT NÖJE Håkan Dahl, hakan@hitnoje.se

 

 

tisdag
nov212017

Björn Skifs bästa bitar i helt ny show på Skansen

 

Han har hunnit fylla 70 år och alla hans skivor har just samlats i en nyutgiven box. Nu tar han även med publiken på en resa genom sin mer än 50-åriga karriär, live på scen. I slutet av sommaren 2018 uppträder Björn Skifs på Skansen och Solliden-scenen med en helt ny show som han kallar "Bitar ur mitt liv".

– Det har gått 50 år sedan jag spelade in min första skiva. Det har blivit så många låtar genom åren och jag kan knappt vänta på att få spela dem igen. Att få ta gamla favoriter och ge dem en nutida klang med stor orkester, kör och stråkar, säger Björn Skifs.

Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro.

– Lust och nyfikenhet har varit drivkraften genom alla år. Att skapa en ny show är alltid spännande och roligt, jag är lika nyfiken som alla andra på hur det ska bli, avslutar Björn Skifs med ett leende.

 

Björn Skifs ”Bitar ur mitt liv” Skansen lördag 1 september kl.19.30

Biljetterna släpps fredag den 24 november kl.09.00 på ticketmaster.se

Gör som 178000 andra, följ Björn Skifs på sociala medier

https://www.facebook.com/bjornskifs 

 

Producent: Åsa Holmgren, Göta Lejon asa@gotalejon.se , Kristjan Kristjansson, Göta Lejon kristjan@gotalejon.se

Press: Anders Westin, Westin Promotion anders@westinpromotion.com +46 708 773707

Pressbilder: http://www.gotalejon.se/press

Fotograf: Peter Knutson

www.gotalejon.se

 

torsdag
nov162017

Thorsten Flinck - Kan du fira Jul med en som jag?

Fredag den 17/11 releasas Thorsten Flincks bidrag till Julmusiken 2017. ”Kan du fira jul med en sån som jag”? Låten är skriven och producerat av Jens Classon, Benjamin Önnhed och Johnny Andersson (Duva). Tillsammans med Thorsten, har de under ett par dagar i höst varit i Falkenberg och i studio Classon och sett till att julstämningen infunnit sig tidigt. Thorsten är just nu ute på turné med föreställningen Doktor Glas, där i mellan turnerar han och keyboardisten Mats Björke från Mando Diao. Kolla in Thorstens video, en finstämd låt med plats för eftertanke. 

Mer om Thorsten på www.thorstenflinck.nu

Press/radio: anders@westinpromotion.com

onsdag
nov152017

Christmas Comedy 2017

Äntligen ger sig fyra av Sveriges absolut bästa ståuppkomiker ut på turné tillsammans! 

Marika Carlsson, Robin Paulsson, Hasse Brontén och Emma Knyckare kommer att bjuda på en sprudlande standup-show för att lysa upp i vintermörkret. 

Perfekt för en publik som behöver lätta upp stämningen i den stundande julstressen, minska ångesten över den kommande snö-slasken eller bara ha en kul kväll!

I Stockholm och på Intiman den 6/12 medverkar även Johan Glans

Läs mer om Christmas Comedy på http://christmascomedy.se

Presskontakt: anders@westinpromotion.com 
 

tisdag
nov142017

Björn Skifs skivkarriär samlas i mäktig CD-box

I boxen ”Every Bit Of My Life 1967-2017” summeras ett halvt sekel Björn Skifs på skiva på 24 CD. Det är en mäktig musikalisk historieskrivning över en av Sveriges mest framgångsrika artistkarriärer någonsin. Här finns alla hans 16 soloalbum, skivorna med Björns 60-talsgrupp Slam Creepers', de två klassiska albumen med Björn Skifs och Blåblus (Blue Swede) och albumet med gruppen Zkiffz.

Men det slutar inte där. I boxen ingår även fyra fullmatade bonusskivor, ”Singlar, duetter, outgivet och annat vol. 1-4”. Där finns hits, obskyra B-sidor, höjdpunkter ur musikalsuccén ”Spök!”, samarbetet med låtskrivaren David Foster, och mycket mer.

En stor del av materialet släpps på CD för första gången.

”Jag har själv aldrig ens kunnat föreställa mig att alla mina skivor skulle komma att samlas i en så här fin liten box. Men här är de – och lite till, säger en stolt Björn Skifs och fortsätter:

”Det är både enastående och smått ofattbart. Något som också gör mig riktigt stolt, är att träffa folk som berättar att jag genom min musik har inspirerat dem att själva bli musiker eller sångare”.

Boxen inkluderar en 104-sidig booklet, späckad med av unikt bildmaterial, formgiven av Pär Wickholm. I omfattande intervjuer, exklusivt gjorda för denna box, berättar Skifs och producenterna för musikjournalisten Anders Lundquist om samtliga albuminspelningar.

Redaktören Lars Nylins förord placerar sångaren och uttolkaren Björn Skifs i ett större musikhistoriskt sammanhang.

Björn Skifs firade i våras sin 70-årsdag och kan se tillbaka på ett framgångsrikt år med succéartade arenakonserter tillsammans med Tommy Körberg, ett nytt samlingsalbum och fortsatta framgångar för showen ”Lite nu och då” på Göta Lejon.

Hur vill Björn själv att hans lyssnare ska känna när de fördjupar sig i boxen?

”Förhoppningsvis blir reaktionen något i stil med ”oj, vad han har hunnit med – och en del var faktiskt inte så dumt!” Kanske blir de också lite överraskade över allt jag har gjort. För ingen kan i alla fall klaga på genrebredden”, skrattar Björn. ”Boxen rymmer kanske inte v-a-r-j-e bit av mitt musikaliska liv, som titeln antyder – men nästan!”

Med ”Every Bit Of My Life” blir skivartisten Björn Skifs extremt mycket tydligare än den som alltför ofta bara sammanfattas med att ”Hooked on A Feeling” blev Billboardetta i USA i april 1974.

”Every Bit Of My Life 1967-2017” släpps den 15 december. 

https://www.facebook.com/bjornskifs

Kontakt: Johan Olsson Warner Music Sweden, johan.olsson@warnermusic.com

Press: Anders Westin, anders@westinpromotion.com