Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

Musikspelaren

 

 

Nyheter

fredag
feb202015

HANS-ERIK DYVIK HUSBY får rollen som OLE i musikalen Sällskapsresan

Det är med glädje vi kan presentera ännu ett starkt namn, norrmannen Hans-Erik Dyvik Husby i rollen som Ole i musikalen Sällskapsresan, som den 23 oktober har världspremiär i Malmö.  

Många Svenskar fick kontakt med Hans Erik Dyvik Hysby i samband med hans fina skådespel som Cornelis Vreeswijk i filmen om Cornelis liv. De som känt till Hans-Erik ännu tidigare, vet att han var frontfiguren i punkrockbandet Turbonegro, som rönt stora internationella framgångar över hela världen. I bandet gick han under namnet Hank von Helvete och Turbonegro gjorde flera bejublade konserter i Sverige på bl.a. Peace & Love, Hultsfred och Arvika festivalen. Han har dessutom spelat Jesus i ”Jesus Christ Supestar”. Föreställningen som spelades i Oslo, blev en enorm succé där och sålde drygt 70000 biljetter. Hans-Erik Dyvik Husby är också känd för sitt engagemang inom olika välgörenhetsorganisationer som CCHR.org (Citzens Commission on Human Rights) men också för KMR.nu (Kommitén för mänskliga rättigheter). Det senaste året har han även arbetat som ordförande i Oslo Peace program. Nu får vi alltså se honom som musikalartist i musikalen Sällskapsresan hösten 2015 i Malmö och på Nöjesteatern.

Lasse Åbergs film SÄLLSKAPSRESAN har sålt sammanlagt 30 miljoner biobiljetter i Sverige, Norge och Danmark. De 6 filmerna har visats ett antal gånger i televisionen, alltid med samma fantastiska tittar siffror. Nu senast med drygt 1,5 miljoner tittare i snitt. Idén till musikalen kom upp och har planerats en längre tid av manusförfattaren och låtskrivaren Jakob Skarin, som också kontaktade Bengt Palmers. Mannen som svarat för all originalmusik till filmerna. Tillsammans har de två gemensamt tagit fram och färdigställt manus och musik till musikalen.

Här kan ni läsa mer om historien Sällskapsresan www.sallskapsresan.com

 

Frågor om föreställningen, kontakta: Julius Malmström på julius@juliusab.se

Presskontakt/intervjuer. Kontakta: Anders Westin anders@westinpromotion.com

www.sallskapsresan.com

måndag
feb162015

Hasse Andersson medverkar i melodifestivalen för första gången!

"GULD OCH GRÖNA SKOGAR" heter låten!

DET HANDLAR OM SOMMAR, LOGDANS OCH GLADA FLICKOR OCH POJKAR

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson medverkar för första gången i årets melodifestival 2015. Lördag den 28/2 står han på scenen i deltävling fyra från Örebro, med låten ”Guld och Gröna skogar”, en härlig låt i Hasses anda. Låten är skriven av den kända och framgångsrika låtskrivaren Andrez Wrethov tillsammans med Johan Bejerholm, Elin Wrethov och Johan Deltinger.

Fakta: Hasse ”Kvinnaböske” Andersson

Född: Den 28 januari 1948.
Bosatt: Ängelsbäck och Degerfors.
Uppväxt: Malmö.
Melodifestivalrutin: Debutant.


Övrigt: Under 80-talet hade Hasse ett eget tv-program, Hasses lada. Många trodde ladan fanns på riktigt och vallfärdade därför till Kvinnaböske och Båstad. Tillsammans med en krögare öppnade han därför upp en lada i verkligheten där flera artister och musiker uppträtt genom åren. 2002-2003 lämnade Hasse ladan. Hasses största hit är ”Änglahund”. I höstas gav Hasse ut boken ”Jag har skrivit mina sånger”. En självbiografi skriven av Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Michael Nystås. 

http://www.kvinnaboskemusik.se

https://www.facebook.com/hassekvinnaboskeandersson?fref=ts

http://www.svt.se/melodifestivalen/artister/2015/hasse-andersson

Missa inte heller goda råd till Hasse från The Arks tidigare

gitarrist Mikael Jepsson i Podografen – ”Vin till kaffet” som är ute nu!
Hasse "Kvinnaböske" Andersson levererar i en skön intervju med Mikael Jepsson och

Cornelis Löfmark.  Finns på Acast, Podcaster, ITunes, ja ni fattar.
Lyssna på:
Podografen.libsyn.com

Presskontakt Anders Westin - anders@westinpromotion.com - 0708-773707

torsdag
feb052015

Extra datum på Mikael Wiehe, Plura och Ebba Forsbergs gemensamma turné ”The American Songbook – på Svenska”!

 

Nu öppnar vi upp Extra konsert på Cirkus i Stockholm den 29/4 med Mikael Wiehe – Ebba Forsberg – Plura Jonsson som tolkar den amerikanska låtskatten i deras gemensamma turné ”The American Songbook – på Svenska”!

"American Songbook - på svenska" är namnet på den gemensamma turné Mikael Wiehe, Ebba Forsberg och Plura Jonsson ger sig ut på i vår. Tillsammans kommer artisterna tolka favoriter ur den amerikanska låtskatten översatta till svenska. Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits och Tom Petty är några av namnen vars verk trion tagit sig an för att tolka i svensk språkskrud.

Sedan tidigare har Mikael Wiehe och Ebba Forsberg samarbetat med översättningar av Dylan och Cohen på två framgångsrika skivor, det gemensamma albumet ”Dylan på svenska” (2007) och Forsbergs storsäljande album "Ta min vals" (2011). Den sista tredjedelen av konstellationen, Plura Jonsson, har ägnat en 40-årig karriär åt att överföra ett klassiskt amerikanskt förhållningssätt till låtskrivande till det svenska språket i Eldkvarns sånger. I Wiehe har Plura hittat en samarbetspartner för att översätta verk ur flera av sina förebilders kataloger.

Var och en är Plura Jonsson, Mikael Wiehe och Ebba Forsberg några av landets mest särpräglade och respekterade artister. I sin gemensamma kärlek för den amerikanska låtskatten har de funnit något att samlas kring och resultatet, föreställningen "American Songbook - på svenska" är en upplevelse som i sig utgör en helhet ännu större än de enskilda delarna.

"American Songbook - på svenska" är en unik upplevelse för musikälskare som under våren 2015 sätts upp i 27 konserthus i både Sverige och Norge med final på Cirkus i Stockholm.

The American Songbook – på Svenska:

 

4/3 Västerås - Konserthuset FÅTAL
5/3 Bollnäs - Kulturhuset
6/3 Falun - Stadsteatern UTSÅLT
7/3 Luleå - Kulturens Hus
10/3 Nötteröy - Nötteröy Kulturhus
11/3 Oslo - Konserthuset
12/3 Jessheim - Ullensaker Kulturhus
13/3 Halden - Brygga Kultursal
14/3 Bergen - Verftet
19/3 Jönköping - Kulturhuset Spira
20/3 Norrköping - Flygeln FÅTAL 
21/3 Vara - Konserthuset FÅTAL
22/3 Borås - Folkan
24/3 Uppsala - Konsert & Kongress
26/3 Linköping - Konsert & Kongress
27/3 Karlstad - CCC
28/3 Göteborg – Konserthuset UTSÅLT
29/3 Gävle - Konserthuset
16/4 Kalmar - Kalmarsalen
17/4 Helsingborg - Konserthuset
18/4 Växjö - Konserthuset
19/4 Malmö - Konserthuset
22/4 Karlskrona -Konserthuset
23/4 Halmstad - Halmstad Teater 
24/4 Skövde - Stadsteatern
25/4 Örebro - Hjalmar Bergman Teatern
28/4 Stockholm – Cirkus
29/4 Stockholm – Cirkus EXTRA.

Anders Larsson, turnéproducent
larsson@unitedstage.se
+46 70 440 41 13 / +46 8 555 700 00

Presskontakt:
Anders Westin i uppdrag av United Stage
anders@westinpromotion.com
+46 708 773707 

måndag
jan192015

När den segaste gubben i svensk revyhistoria fyller 40 år, då slår han på stort!

Om man tänker efter - finns det sanndrömmar, dagdrömmar och mardrömmar. Det finns drömforskare, drömtydare och drömfångare. Men det finns bara EN DRÖMREVY!  Och det är HJALMARS DRÖMREVY 2015!

Hjalmar Berglund – rikskänd för sina sandalklädda fötter, kostymklädda kropp och tofsprydda huvud! Han bor i Viby By tillsammans med sitt fenomen till fru – Hilda Berglund. Hjalmar berättar gärna vitt och brett sanningar om ”si käring” och hennes eskapader. Och gärna en och annan ganska skabrös historia om grannen Holger och hans fru Aliiis! Hjalmar har alltid sanningar att säga om det mesta och han skräder inte orden! Och om sanningshalten i Hjalmars utläggningar kan diskuteras, så lockar Gnällbältets okrönte kung till många skratt. Det vet alla revybesökare och därför ringlar köerna långa till hans revyer även efter 40 år!

HJALMARS DRÖMREVY är en jubiléumsrevy med mycket nyskrivet material, men också med några riktiga favoriter i repris. Humor, musik, dans och akrobatik som ett sprakande fyrverkeri åtföljt av dånande skrattsalvor och applåder!

Tina Leijonberg strålar ikapp med den frikostiga dekoren, Marie Kühler visar var revyskåpet ska stå, Peter Kjellström gör sina oefterhärmliga gubbar. Amanda Flack har ärvt mor och fars kärlek till scenen och Stephan Berg sitter som vanligt vid flygeln och svarar för de musikaliska arrangemangen. Och plötsligt gör en liten revy-primadonna comeback….

Högt i det blå på ett gnistrande revymoln sitter Hjalmar (Peter Flack)  och ur sin svarta bag plockar han fram sin DRÖMREVY!

Med på scenen finns också Per-Magnus Andersson (koreograf), Mattias Andersson, Lisa Agby och Hanna Linné

 

Presskontakt: Anders Westin – Westin Promotion – E-post: anders@westinpromotion.com , mobil +46 708 773707

Pressbilder beställer du enklast på info@westinpromotion.com

Läs mer på, http://www.nyaparkteatern.se/hjalmars-dromrevy

måndag
dec222014

GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR 

ÖNSKAR WESTIN PROMOTION

Jag är oerhört glad och tacksam över det här fantastiska året, som inte hade varit möjligt utan mina kunder. 2014 har varit en framgång för Westin Promotion, det bästa på många år. Med alla de fina projekt jag fått arbeta med, ser jag nu fram emot ett nytt spännande år 2015.

Våren 2015 startar upp med Mikael Wiehe, Ebbas Forsberg och Pluras turné ”The American Songbook – På Svenska”, följt av Melodifestivalen med Hasse Andersson (Kvinnaböske) och arbetet med Sällskapsresan musikalen, som har premiär hösten 2015 . Men så klart, släpper Svenska musikindustrins största varumärke och band Lasse Stefanz (som sista året sålt över 100.000 fysiska CD´s) i traditionell ordning sitt sommaralbum i juni. Organisationen Star for Life fyller 10 år 2015, och som är en ynnest att få arbeta med ytterligare ett år framöver.

Nu tar jag lite ledigt och är tillbaka i verkligheten igen den 5 januari. Du når mig så klart på på mobilen under helgen om det är något du/ni undrar över och skulle vara akut. Säkrast är då att SMSá mig på +46 708 773707 så hör jag av mig.

Ha nu ett par riktigt sköna helger

Bästa Hälsningar

Anders Westin

tisdag
dec092014

American Songbook - På Svenska. Mikael Wiehe, Ebba Forsberg och Plura Jonsson på gemensam turné i vår

Mikael Wiehe, Plura Jonsson och Ebba Forsberg tolkar den amerikanska låtskatten på gemensam turné

"American Songbook  - på svenska" är namnet på den gemensamma turné Mikael Wiehe, Ebba Forsberg och Plura Jonsson ger sig ut på i vår. Tillsammans kommer artisterna tolka favoriter ur den amerikanska låtskatten översatta till svenska. Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits och Tom Petty är några av namnen vars verk trion tagit sig an för att tolka i svensk språkskrud.

Sedan tidigare har Mikael Wiehe och Ebba Forsberg samarbetat med översättningar av Dylan och Cohen på två framgångsrika skivor, det gemensamma albumet ”Dylan på svenska” (2007) och Forsbergs storsäljande album "Ta min vals" (2011). Den sista tredjedelen av konstellationen, Plura Jonsson, har ägnat en 40-årig karriär åt att överföra ett klassiskt amerikanskt förhållningssätt till låtskrivande till det svenska språket i Eldkvarns sånger. I Wiehe har Plura hittat en samarbetspartner för att översätta verk ur flera av sina förebilders kataloger.

Var och en är Plura Jonsson, Mikael Wiehe och Ebba Forsberg några av landets mest särpräglade och respekterade artister. I sin gemensamma kärlek för den amerikanska låtskatten har de funnit något att samlas kring och resultatet, föreställningen "American Songbook  - på svenska" är en upplevelse som i sig utgör en helhet ännu större än de enskilda delarna.

"American Songbook - på svenska" är en unik upplevelse för musikälskare som under våren 2015 sätts upp i 27 konserthus i både Sverige och Norge med final på Cirkus i Stockholm

Turnéplatser:

Mars: 4/3 Västerås - Konserthuset, 5/3 Bollnäs - Kulturhuset, 6/3 Falun - Stadshuset, 7/3 Luleå - Kulturens Hus, 10/3 Nötteröy - Nötteröy Kulturhus, 11/3 Oslo - Oslo Konserthus, 12/3 Jessheim - Ullensaker Kulturhus, 13/3 Halden - Brygga Kultursal, 14/3 Bergen - Ole Bull Scenen, 19/3 Jönköping - Kulturhuset Spira, 20/3 Norrköping - Flygeln, 21/3 Vara - Konserthuset, 22/3 Borås - Folkan, 24/3 Uppsala - Konsert & Kongress, 26/3 Linköping - Konsert & Kongress, 27/3 Karlstad - CCC, 28/3 Göteborg - Konserthuset, 29/3 Gävle - Konserthuset. April: 16/4 Kalmar - Kalmarsalen, 17/4 Helsingborg - Konserthuset, 18/4 Växjö - Konserthuset, 19/4 Malmö - Konserthuset, 22/4 Karlskrona -Konserthuset, 23/4 Halmstad - Halmstad Teater, 24/4 Skövde - Stadsteatern, 25/4 Örebro - Hjalmar Berman Teatern, 28/4 Stockholm - Cirkus.

Presskontakt: Anders Westin i uppdrag av United Stage anders@westinpromotion.com +46 708 773707

Biljetter: http://www.unitedstage.se/se/artister/american-songbook-paa-svenska.aspx

tisdag
nov182014

Tommy Körberg släpper "Min Jul" ett vackert och eftertänksamt album 

Tommy Körberg väljer att sjunga om den osynliga verkligheten kring jul, ett vackert och eftertänksamt album som innehåller låtar och svenska texter från några av våra främsta låtskrivare".

Alltför många julskivor ältar samma gamla sånger, ofta utan att tillföra vare sig något nytt eller intressant.

Sveriges meste sångare, Tommy Körberg, ville något annat.

Med ”Tommys jul” har han gjort ett seriöst och ambitiöst försök att skapa en meningsfull julskiva. Resultatet är en välljudande samling sånger, många av dem nyskrivna eller i färska översättningar, vars texter inte väjer för att beskriva våra mänskliga tillkortakommanden.

Idén var redan från start att göra en annorlunda julskiva.

– Människan har ett inneboende flyktbeteende. Vi blundar för så mycket och sminkar oss hellre än att visa oss som vi är. Jag ville hitta och presentera en samling sånger som reflekterar över den verklighet som inte syns, men finns. Jag försökte få med spritmissbruket också, men det sprack tyvärr, säger Körberg – som vanligt allvarlig, men med en tydlig glimt i ögat.

Det har alltid funnits en kärvhet och svärta i det material Tommy har handplockat till sina album och sällan har det varit tydligare än här.

– Men vad skulle jag ha gjort – en inställsam och hjärndöd platta om hur bra och fint allt är till jul? kontrar Körberg på sitt karakteristiskt drastiska sätt. Jag säger som Leonard Cohen: ”Allvar är ett nöje vi måste unna oss.”

 

Bland kompositörerna märks bland andra Georg ”Jojje” Wadenius norska Kari Bremnes, Sting, Salem Al Fakir, Alvora Larsdotter och Coldplay.

Kristina Lugn, Björn Ulvaeus och Tomas Andersson Wij har bidragit med flest texter. Samtliga präglade av en poetisk stringens som brukar lysa med sin frånvaro på de löpande band-produktioner som vanligtvis skeppas ut till julhandeln.

Orden behandlar besviken kärlek, ensamhet, självförakt, försök att hålla masken och vår konstanta oförmåga att ta till oss julens egentliga budskap. Det är rätt talande att den gladaste texten, ”Dan före dan”, handlar om en skilsmässa – om än en lyckad sådan.

En annan låt på ämnet skilsmässa är ”En praktisk syn på saken” en fri tolkning av Stings ”Practical Arrangement” som fått sin svenska text av Björn Ulveus handlar om pappan som erbjuder sig att komma tillbaka – givetvis för barnens skull, inte för sin egen. Eller?

– Den är en av mina personliga favoriter. Det är verkligen en fungerande syntes av ord och musik, konstaterar Körberg.

En annan låt som är av brittisk ursprung är ”Julens ljus”, en originaltrogen översättning av Coldplays ”Christmas Lights” som har ett kärlekstema. En stillsam, stämningsfull öppningslåt kryddad av chimes och kör.

Tillsammans med Norrköpings symfoniorkester, Göteborgs kammarkör och ett band bestånde av några av Nordens mest lyhörda jazzmusiker som Morten Lund, trummor, Jojje Wadenius gitarr, Lars Danielsson bas och Jonas Östholm piano har han strävat efter en luftig ljudbild.

– Många överproducerar, men producenten Johan Liljedahl, teknikern Lars Nilsson och jag hade en gemensam längtan efter en platta som andas, där inte alla måste spela, bara för att de är på plats, berättar Tommy.

Tommys jul rymmer emellertid mer än denna skiva just nu pågår en turné rund landet och den 17, 18 och 19 och 20 december är det dags för julkonserter i Berwaldhallen, tillsammans med Radiosymfonikerna under ledning av Hans Ek.

Albumet säljs på Coop och finns på ITunes och Spotify 

Spelplan för Tommys höstturné hittar ni på http://www.tommykorberg.se/website/kalender.html

Press: Westin Promotion i uppdrag av Warner Music Sweden - e-post  anders@westinpromotion.com -  telefon +46 708 773707

måndag
nov032014

Världspremiär! Musikalen Sällskapsresan 23/10 - 2015

måndag
okt272014

Ellen Xylander släpper "Somebody" 29 oktober 

tisdag
okt072014

Lasse Stefanz släpper monsterbox och skriver svensk musikhistoria

Lasse Stefanz ”The complete collection” innehåller ALLT bandet har givit ut sedan debuten med singeln ”Kära Rut” 1970 fram till idag. Här finns förutom bandets alla studioalbum mängder av rariteter som Lasse Stefanz fans har efterfrågat i många år. Totalt handlar det om 673 låtar på 46 CD, inklusive Lasse Stefanz fem första album som aldrig tidigare givits ut på CD, samt en helt ny platta som bandet färdigställt under sommaren och tidig höst. Den rekordstora boxen, kanske den största sitt slag som någonsin släppts i Sverige, innehåller dessutom en fin fotobok samt en specialdesignad Lasse Stefanz-bolo tie.

Release: 12:e november

www.lassestefanz.se

Kontakt: Anders Westin – Westin Promotion i uppdrag av Mariann/Warner Music Sweden – anders@westinpromotion.com  - +46 708 773707  www.warnermusic.se

 

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 39 Nästa sida »