Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

Nyheter

onsdag
jun172015

Lasse Stefanz med Mikael Wiehe på nya ”Whiskey barrel” i dag 17 juni släpps albumet

Att Lasse Stefanz lagrat sin musik ytterst väl visades på förra höstens jättebox ”The Complete Collection”.  Nu kommer en kollektion nya låtar på albumet ”Whiskey barrel”, en årgång av skåningarna som bland annat innehåller ett överraskande samarbete i form av helt ny låt av och med Mikael Wiehe.

”Jag har alltid beundrat Mikael Wiehe. Hans tänkvärda låtar har berört mig på djupet. Det är anledningen till att vi spelat ”En gammal man” ute och att jag frågade om han inte kunde skriva en ny låt till oss”, säger sångaren Olle Jönsson om en gäst som möjligen får vissa att höja på ögonbrynen.

Mikael Wiehe kommenterar själv:

”Alltid retar det nån. Till exempel de som retar sig på att en gammal kommunist spelar med ett dansband. För mig är det här inte konstigare än att jag spelade in med Zebbe från Kartellen i höstas. Bra musik är bra musik.”

Följden av Jönssons samtal till Wiehe blev en helt ny låt, ”Leva tills jag dör”, en låt som är en duett med Wiehe.

”Whiskey barrel” spelades till stora delar in i legendariska Atlantisstudion. En studio där bjässar som Cornelis Vreeswijk och ABBA inlett sina skivkarriärer. 

”Det är alltid speciellt att sjunga i lokaler som har så mycket historia i väggarna” kommenterar Olle Jönsson besöken i studion på Karlbergsvägen i Stockholm.

De 15 låtarna på ”Whiskey barrel” är det första som Kristianstadbandet spelat in sedan ”The Complete Collection” – ett gigantverk med 46 CD och 673 låtar – och Jönsson ser det nya albumet som lite av en nystart långt in i karriären:

”Efter utgivningen av och uppståndelsen runt den i vintras, känns det som att vi nu kan börja om på nytt och satsa framåt med full kraft”.

Lasse Stefanz inleder sommarens framträdanden på Liseberg i Göteborg 25/6. Drygt en månad senare, 26/7, är Olle Jönsson värd i klassiska P1 Sommar, faktum är att han blev en av de mest medieuppmärksammade sommarprataren av samtliga.

Men först alltså ”Whiskey barrel”, ett album som har en del att svara upp mot – Lasse Stefanz senaste nio studioalbum har samtliga gått rakt in på svenska topplistans första plats.

Vad titeln betyder? Kort och gott whiskeytunna, fast på amerikanska.

Spelplan och mer läsning om bandet hittar ni på www.lassestefanz.se

Kontakt: anders@westinpromotion.com i uppdrag av www.warnermusic.se

onsdag
jun102015

PETER GLYT, feat Maja Söderström - Poor Me

Elva skivalbum, flera krogshower och internationella samarbeten har tagit Peter Glyt från Hagby utanför Kalmar runt i världen. Nu släpper han sin tolfte skiva, ett album med helt nya förutsättningar och möjligheter.

”No reason to stay” är namnet på det nya albumet – och resultatet av ett uppbrott och många nya möten. Efter tio år tillsammans på scen och i studio har Peter Glyt och sångerskan Nina Andersson avslutat sitt samarbete och för Peter har det inneburit en ny musikalisk resa.

Beautiful Day blev radiofavorit

Peter och Nina samarbetade bland annat i det engelskspråkiga projektet Tiny Harvest, som resulterade i två album; ”Time For Departure” 2007 och ”It hasn’t been one normal day” 2008. De gavs ut i elva länder och hade störst framgång i Taiwan. Flera av spåren har använts i tv-produktioner och låten ”Beautiful Day” blev en favorit hos svenska P4 2007.

Din och min värld på Svensktoppen

Peter släppte sitt första album 1994 och hittills har det blivit åtta album på svenska. Skivorna har fått bra kritik, och även om försäljningssiffrorna varit blygsamma har Peter haft en trogen och växande skara fans. Ett par listplaceringar, en sjätteplacering på Svensktoppen med ”Din och min värld” som bäst, har det också blivit.

Krogshow med Baccara och restaurang i Åre

Peter Glyt har alltid kombinerat sitt låtskrivande med ett starkt entreprenörskap och ett intresse för stora produktioner. Det har bland annat resulterat i flera krogshower varav den senaste, ”Ole’”, bjöd på ett samarbete med den legendariska spanska discoduon Baccara.  

Peter och hans familj bor sedan nio år i Madrid där han samarbetar med tre kubanska musiker, b.la den prisbelönta producenten och basisten Yadam Gonzalez. Han har också arbetat med film- och tv-produktioner, driver det egna skivbolaget Maggy Music och startat ett rese-och eventbolag (Maggy Event) med fokus på musik, idrott och spanska viner. Från och med vintern 2014 driver Peter också en restaurang med livescen i Åre tillsammans med skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg.

Inte alltid rakaste vägen

Peter är sedan 1993 gift med Jeanette och tillsammans har de två tonåriga barn. Familjen och livspusslet har alltid varit viktigt, likaså att musiken och produktionerna ska kännas äkta och genuina. Peter har tackat nej till medverkan i b.la melodifestival och Fame Factory – kanske inte de bästa karriärvalen, men beslut som gett Peter möjlighet att ägna sig åt det han vill och tror på, även om det har inneburit mycket blod, svett och tårar.

Den första singeln" Poor Me" från nya albumet No reason to stay släpptes tidigare i våras och är en duett med talangfulla Maja Söderström.

www.glyt.nu

Kontakt: anders@westinpromotion.com

 

 

 

 

måndag
jun012015

Lasse Stefanz nya singel "Leva Tills Jag Dör" skriven och framförd med Mikael Wiehe 

 

Så är den äntligen ute!


Lasse Stefanz nya singel skriven av och framförd tillsammans med Mikael Wiehe.
Lyssna här:
http://open.spotify.com/track/1fpoFIbgxLLFiElL4D1Do0

Album release 17 juni

www.lassestefanz.se

måndag
jun012015

Mollie Lindén släpper debutsingeln Miracle och reser på turné med Diggiloo i sommar

Mollie Linden klev in i svenska folkets hjärtan under sin resa i idol under hösten 2014. En resa som tog 18-åringen från Småländska Oskarshamn hela vägen till finalen i Globen. Mollies varma, ödmjuka stil i kombination med den enorma sångrösten gjorde henne till en stor favorit i TV-sofforna

Debutsingel

Under våren har Mollie jobbat på nytt material vilket nu resulterat i debutsingeln ”Miracle” som Mollie också varit med och skrivit själv! Miracle är en stor låt med en mäktig refräng där Mollies röst verkligen får fritt spelrum att visa hela sitt spektrum. Mollie berättar;

”Det känns otroligt roligt att få släppa min första singel som "artist". Jag har alltid drömt om att helt plötsligt höra min låt på radio när jag sitter i bilen och jag ser fram emot det ögonblicket"

Sommaren

I sommar medverkar Mollie i den stora Diggiloo-turnén med artister som Charlotte Perelli, Helena Paprizou och Martin Stenmarck m.fl.. Något som Mollie ser fram mot: 

"När jag inte vann Idol så kände jag mig ändå som en vinnare för att jag får på sätt och vis en turné precis som Lisa, som vann. Det inte bara en turné utan Sveriges största sommarturné! Så det är superroligt för mig att hänga med rutinerade artister och jag tycker att jag har världens bästa sommarjobb" 

Sommaren 2015 ser således att bli minst sagt fullspäckad för den nyblivna studenten med både singelsläpp och stor turné på agendan. Mollies karriär pekar rakt uppåt och för den som hört och sett henne är detta inget mirakel!

http://www.pamastudios.com     http://www.talentcoach.se

press/radio: anders@westinpromotion.com

 

    

 

tisdag
maj262015

KING MELODIES klara för fredsfestivalen i Varberg i Sommar

Varbergs bandet King Melodies får fler och fler gillare. Med sitt budskap om mångfald och tolerans medverkar och headlinar bandet på fredsfestivalen i Socitetspaken i Varberg 25 juni. Efter en fin och framgånsrik höst med som startade på "Live at Heart" i Örebro, genererade det med spelningar på Indie klubben Landet i Hägersten, Klubben Musslan och kampsportsgalan på Berns i Stockholm. I vintras släppte King Melodies sin EP både digtialt och fysiskt. Nu väntar videoinspelning av kommande låten "Lone Danger" som är planerad till hösten. Lär känna bandet och träffa dom på www.kingmelodies.se och klicka er vidare till deras facebook därfrån.

Spotify: spotify:artist:0LG8AkVF88uYhxPncn96Op  

Kontakt: info@kingmelodies.se

Label: W Records

Publishing: Soundland Music

söndag
maj242015

Sara Löfgren tillbaka med ny musik och sina starka texter

 

Efter en tuff period i sitt liv, är Sara Löfgren tillbaka med sin musik och sina starka texter.

Det är sex år sedan Sara Löfgren släppte albumet "Åt helvete försent". Året efter åkte hon på Packmoppeturné med Plura m.fl. artister och de senaste åren har Sara gästat i olika konstellationer. Just nu skriver Sara på ett nytt kommande album/EP (våren 2016) och en självbiografisk bok är inplanerad under hösten 2016.

Det var 2004 det tog ordentlig fart på Saras karriär. Hennes medverkan i Fame Factory resulterade i två stora hits "Starkare" och "Aldrig". Hennes debutalbum såldes i över 60000 exemplar. Samma år tävlade hon i melodifestivalen med låten "Som stormen" och medverkade i Gaygalan samt var nominerad i MTV Nordic Awards. Under senare åren har Sara medverkat ett antal gånger i både "Så Ska det låta" och "Världens Barngalan", "Lotta på Liseberg" "Doobidoo", "Sen Kväll med Luuk", krogshowat med Lasse Kronér och Stefan Odelberg, turnérat med Diggiloo. Ett axplock av en lista som kan göras ännu längre. Singeln "När Mörkret Faller" är skriven av teamet Peter Wennerberg, Mathias Venge, Sharon Vaughn, Gabriella Jangfeldt och Sara Löfgren släpps digitalt fredag den 5 juni.

Agent/bokning: United Stage Artist, Dennis Karlsson

Publishing: Soundland Music

Label: W Records

Produktion: MMP, Peter Wennerberg och Mathias Venge

PR: Westin Promotion, Anders Westin

Distribution: Phonofile, Torny Gotberg

Kontakt: anders@westinpromotion.com  

 

lördag
apr252015

Hasse Andersson - Etta på albumlistan och aktuell med massiv turné

Hasse Anderssons nya album "Guld och gröna skogar" har gått in på albumlistans förstaplats. I dag presenteras en hela 57 konserter lång turné och i veckan delades platina skiva ut till Hasse Andersson för över sjumiljoner (7000000) streams på Spotify för singeln "Guld och Gröna Skogar

Hasse Andersson har under sin karriär skördat stora framgångar. Det stora genombrottet kom 1982 med ”Änglahund” som idag räknas som en svensk klassiker.

Tidigare i år gjorde Hasse stor comeback med sin medverkan i Melodifestivalen. Hans ”Guld och gröna skogar” blev snabbt en storfavorit och landade i finalen på en fjärdeplats.

Hasse Anderssons nya album med samma namn som bidraget i Melodifestivalen har gått in som etta på albumlistan. I dag presenteras en hela 57 konserter lång turné.

Hasse Andersson på turné:

13/5 MALMÖ Casino Cosmopol
15/5 OKOME Okome bygdegård,
16/5 GREBBESTAD Tanum Strand
19/5 LIMHAMN Folkets Hus
24/5 STOCKHOLM, Gröna Lund
26/5 BIRKA PRINCESS
28/5 GREVIE Grevieparken
30/5 TRELLEBORG Lions
04/6 LANDSKRONA Teatern
05/6 ÄLMHULT Sommarkväll i Silverdalen
06/6 HARLÖSA Gröningen
12/6 TINGSRYD Konga
13/6 SÖLVESBORG Slottslängorna
20/6 SJÖBO Öveds Eke
02/7 BORÅS Sommartorsdagar
3/7 ÖRKELLJUNGA Kul i dalen
08/7 YSTAD Norra Promenaden
09/7 BÅSTAD Summer On Festival
11/7 SVEDALA Sommarrock
12/7 MALUNG Dansbandsveckan
14/7 HELSINGBORG Grytan
15/7 HALMSTAD Laxön
19/7 GRÄNNA Allsång i Grännahamn
20/7 VÄXJÖ Allsång
24/7 SIMRISHAMN Tobiksviksbadet
25/7 ANKARSRUM Tba
26/7 RONNEBY, Ronneby Brunn
28/7 ÖLAND Löttorp
30/7 HEAGÅRD Allsång
06/8 ESLÖV Trollsjön
08/8 IMMELN Musik vid Immeln
15/8 SÄVSJÖ Celebration
22/8 SÖVDE Sövde amfitetaer
06/9 GLIMÅKRA, Kyrkan
19/9 MALMÖ, Malmö Konserthus
09/10 HELSINGBORG Helsingborg
10/10 HELSINGBORG Le Theatre
16/10 HELSINGBORG Le Theatre
17/10 HELSINGBORG Le Theatre
21/10 LINKÖPING Konsert & Kongress
22/10 VÄXJÖ Konserthuset
23/10 VÄSTERÅS Konserthuset
24/10 KARLSTAD CCC
25/10 NORRKÖPING Louis De Geer
29/10 LULEÅ Kulturens Hus
30/10 UMEÅ Idunteatern
31/10 SUNDSVALL Tonhallen
01/11 STOCKHOLM Rival
06/11 KARLSKRONA Konserthus
07/11 KALMAR Kalmarsalen
08/11 BORÅS Åhaga
12/11 GÄVLE Konserthuset
13/11 UPPSALA Konsert & Kongress
14/11 JÖNKÖPING Spira
15/11 HALMSTAD Hamlstad Teater
18/11 MALMÖ Malmö Live Konserthus
22/11 ÖREBRO Conventum Kongress

Mer information:

Dennis Karlsson, turnéproducent
dennis@unitedstage.se+46 70 440 41 12

Presskontakt:
Anders Westin i uppdrag av United Stage
anders@westinpromotion.com
+46 708 773707

onsdag
apr082015

Efter dundersuccén i melodifestivalen, Hasse Andersson åker på stor Konserthusturné till hösten!

I dag 8 april släpps biljetterna

Melodifestivalens stora vinnare i år, blev utan tvekan artisten Hasse Andersson. Hasse har redan sålt Platina och ligger topp 5 på Spotify, tredje plats på Svensktoppen, A-listad på P4 och en tredje plats på den svenska försäljningslistan med hans bidrag "Guld och gröna skogar", med det blir Hasse helt klart en av de stora vinnarna i år. Hasse Andersson, är en av våra mest folkkära artister och känd för hits som "Änglahund", "Dans på Vejby Ängar", "Skomagare Anton" och "Eva Lena". Hasse Andersson slog igenom på 80-talet i sin programserie Hasses Lada i SVT och har sedan dess varit aktiv i både, revyer, barnmusikaler och sitt Hasses Lada i Båstad. I höst åker han ut på en rikstäckande konsertturné tillsammans med sitt Kvinnaböske band och violinisten Jannike Stenlund. Turnén är ett samarbete mellan United Stage Artist och Hit Nöje - Biljetterna till konsertturnén släpps i dag den 8 april.

Hasse Andersson - Höstturné 2015

  9/10             Helsingborg                        Le Theater

10/10             Helsingborg                        Le Theater

16/10             Helsingborg                        Le Theater

17/10             Helsingborg                        Le Theater

21/10             Linköping                           Konsert & Kongress

22/10             Växjö                                  Konserthuset

23/10             Västerås                              Konserthuset

24/10             Karlstad                              CCC

25/10             Norrköping                         Louise De Geer

29/10             Luleå                                   Kulturens Hus

30/10             Umeå                                  Idunteatern

31/10             Sundsvall                            Tonhallen

 

  1/11             Stockholm                          Rival

  6/11             Karlskrona                          Konserthuset

  7/11             Kalmar                                Kalmarsalen

  8/11             Borås                                  Åhaga

12/11             Gävle                                  Konserthuset

13/11             Uppsala                               Konsert & Kongress

14/11             Jönköping                           Spiran

15/11             Halmstad                            Halmstad Teater

18/11             Malmö                                Malmö Live Konserthus

22/11             Örebro                                Conventum Kongress

Läs mer om Hasse på www.kvinnaboskemusik.se

Pressbilder hämtas på www.unitedstage.se

Biljetter: http://www.unitedstage.se/se/biljetter-konserter.aspx?production=Hasse%20Andersson

Presskontakt: Anders Westin – Westin Promotion – anders@westinpromotion.com – 0708-773707

Producenter: United Stage Artist, Dennis Karlsson, dennis@unitedstage.se – Hit Nöje, Håkan Dahl

onsdag
apr012015

KRALL ENTERTAINMENT AB FÖRVÄRVAR 70% AV UNDERHÅLLNINGSKONCEPTET ”STJÄRNKLART”

KRALL ENTERTAINMENT AB FÖRVÄRVAR 70% AV UNDERHÅLLNINGSKONCEPTET ”STJÄRNKLART”

Krall Entertainment AB genomför ett förvärv av 70% av aktierna i TB Intressenter AB som via sitt helägda dotterbolag, Promenta, driver föreställningen ”Stjärnklart”.

”Stjärnklart” grundades för 30 år sedan och har sedan starten underhållit över 600 000 gäster framgångsrikt med sin höstturné.  Genom åren har i princip hela den svenska artisteliten medverkat i föreställningen som hela tiden varit under Anders Berglunds musikaliska producentskap och ledning. Anders Berglund äger via bolag de resterande 30% av TB Intressenter.

- Krall Entertainment är glada att gå in i delägarskap i ett bolag med så mycket historik och erfarenhet. Det finns många synergier och kompletterande effekter mellan ”Stjärnklart” och Kralls verksamhet, som innehåller konceptföreställningar som t.ex. sommarturnén Diggiloo. Vi ska förhoppningsvis kunna ta del och vidareutveckla varandras verksamheter både avseende gästkommunikation, upphandlingssynergier och på det kreativa och konstnärliga planet, säger Susanne Nilsson, VD Krall Entertainment.

-Det är med stor glädje som vi idag sätter ner en milstolpe genom att få bli partner med Krall Entertainment.  ”Stjärnklart” är ett evenemang som nästan blivit en institution i svenskt nöjesliv och som en kollega på en av Sveriges stora artistagenturer sa: ”Stjärnklart är ju på nåt sätt själva originalet”. Det är med stor inspiration vi går in samarbetet med Patrik Krall, Susanne Nilsson och hela deras fantastiska organisation och det ska bli extra spännande att snart få kungöra årets fantastiska artister, säger Anders Berglund VD Promenta.

För mer information:
Susanne Nilsson, VD Krall Entertainment, susanne.nilsson@krall.se eller 0708-188840.
Anders Berglund, VD TB Intressenter, anders.berglund@stjarnklart.se eller 0708-221981.

 

Krall Entertainment hade år 2014 en omsättning på 125 msek. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg och arbetar för närvarande med produktioner i Sverige och Singapore. Bolaget har 12 medarbetare och ungefär 250 årligt projektanställda i bolagets show- och underhållningsproduktioner. För närvarande arbetar man med hel- eller delägda föreställningar som Labero på Raffles Hotel/Singapore, Jill Johnson på turné, Diggiloo, Peter Jöbacks julföreställning ”Jag kommer hem igen till jul”, Christmas Night och Flashdance. Bolaget har ett samverkansavtal med Grand Hôtel, Stockholm om julunderhållning och man driver även, i samarbete med Gothia Hotel och 2Entertain, teatersatsningen The Theatre och i egen regi och underhållningsdelen på Båstad arena. Bolaget ägs till 100% av grundaren Patrik Krall.

www.krall.se

tisdag
mar242015

Broadwaysuccén Det Påstrukna Förklädet till Stockholm 

FEMFALDIGA TONY AWARD VINNAREN, BROADWAY SUCCÈN

DET PÅSTRUKNA FÖRKLÄDET

TILL STOCKHOLM och GÖTA LEJON I HÖST!

 

Göta Lejon i Stockholm sätter upp Broadwaysuccén, musikalen ”Det Påstrukna Förklädet” till hösten. Sverigepremiär 12 september.

I huvudrollerna Björn Kjellman och Maria Lundqvist

Den stjärnspäckade ensemblen består av Ann-Louise Hanson, Pernilla Wahlgren, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Kim Sulocki, Ola Forssmed, Per Eggers och Andreas Nilsson.

Regi och översättning av Edward af Sillén. Översättning av sångtexter Calle Norlén.

Historien tar sin början med att en medelålders man (Björn Kjellman), som är besatt av musikalteater, spelar upp en skiva från sin favoritmusikal ”Det påstrukna förklädet”. Plötsligt kommer karaktärerna och musiken magiskt till liv i mannens lägenhet. Publiken sveps med i den galna historien om en glamorös brud (Maria Lundqvist) och hennes dråpliga bröllopsdag med diverse förvecklingar som uppstår. Allt detta medan mannen kommenterar, förklarar och lever sig in i musikalens fantasivärld.

Musikalen baseras på originalet ”The Drowsy Chaperone”. Den hade premiär på Broadway 2006 och spelade 674 föreställningar. Musikalen fick 13 Tony-nomineringar, varav den vann 5 Tony samt 7 Drama Desk Awards. Ryktet säger också att Broadwaymusikalen snart ska bli film med Hugh Jackman, Barbara Streisand, Geoffery Rush och Anne Hathaway i huvudrollerna.

”Det påstrukna förklädet” har premiär på Göta Lejon den 12 september 2015.

www.gotalejon.se

Biljetterna är släppta och köps via Göta Lejon eller Ticnet.

Presskontakt: Anders Westin, Westin Promotion, E-post: anders@westinpromotion.com Telefon: 0708-773707

Producent: Göta Lejon,  Åsa Holmgren – asa@gotalejon.se

 

Page 1 ... 4 5 6 7 8 ... 42 Nästa sida »