Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

Senaste nytt
Musikspelaren

 

 

Nyheter

tisdag
mar242015

Broadwaysuccén Det Påstrukna Förklädet till Stockholm 

FEMFALDIGA TONY AWARD VINNAREN, BROADWAY SUCCÈN

DET PÅSTRUKNA FÖRKLÄDET

TILL STOCKHOLM och GÖTA LEJON I HÖST!

 

Göta Lejon i Stockholm sätter upp Broadwaysuccén, musikalen ”Det Påstrukna Förklädet” till hösten. Sverigepremiär 12 september.

I huvudrollerna Björn Kjellman och Maria Lundqvist

Den stjärnspäckade ensemblen består av Ann-Louise Hanson, Pernilla Wahlgren, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Kim Sulocki, Ola Forssmed, Per Eggers och Andreas Nilsson.

Regi och översättning av Edward af Sillén. Översättning av sångtexter Calle Norlén.

Historien tar sin början med att en medelålders man (Björn Kjellman), som är besatt av musikalteater, spelar upp en skiva från sin favoritmusikal ”Det påstrukna förklädet”. Plötsligt kommer karaktärerna och musiken magiskt till liv i mannens lägenhet. Publiken sveps med i den galna historien om en glamorös brud (Maria Lundqvist) och hennes dråpliga bröllopsdag med diverse förvecklingar som uppstår. Allt detta medan mannen kommenterar, förklarar och lever sig in i musikalens fantasivärld.

Musikalen baseras på originalet ”The Drowsy Chaperone”. Den hade premiär på Broadway 2006 och spelade 674 föreställningar. Musikalen fick 13 Tony-nomineringar, varav den vann 5 Tony samt 7 Drama Desk Awards. Ryktet säger också att Broadwaymusikalen snart ska bli film med Hugh Jackman, Barbara Streisand, Geoffery Rush och Anne Hathaway i huvudrollerna.

”Det påstrukna förklädet” har premiär på Göta Lejon den 12 september 2015.

www.gotalejon.se

Biljetterna är släppta och köps via Göta Lejon eller Ticnet.

Presskontakt: Anders Westin, Westin Promotion, E-post: anders@westinpromotion.com Telefon: 0708-773707

Producent: Göta Lejon,  Åsa Holmgren – asa@gotalejon.se

 

fredag
mar202015

Musikalen I Have A Dream spelas på Scala 30 + 31 mars

Gospel berör, det vet vi sedan länge. Ett exempel är den Oscarvinnande sången ”Glory” från filmen Selma.  Sångerna var medborgarrätts-rörelsens själ. En rörelse som samlade skaror och som lyckades med en attityd-förändring i en svår tid.

Med nyskrivna och äldre sånger har ”A Gospel Story” turnerat i Sverige och USA.

”Gospel i Världsklass” skrev Arbetarbladet, Gävle, efter höstens Sverigeturné.                                             ”I feel the Spirit”  och ”I love the songs” är uttalande som man kunde läsa på förstasidan i Gazette - Star, Washington, den 26 feb-15.                                                             Nu kommer föreställningen till Stockholm.

”A Gospel Story” tar dig med på en gripande musikalisk resa, 50 år tillbaka i tiden, när Martin Luther King stod inför 200 000 människor i Washington och talade om sin dröm, en dröm om frihet, mångfald och tolerans.  Vilka var dessa människor? Vad bar de med sig för livshistoria?

Föreställningen "I Have A Dream - A Gospel Story" handlar om att vara älskad och att älska, om frihet och drömmar. Att mod kan sprida sig. Det är en föreställning där sångerna står i centrum. Publiken får följa med på gatorna, i fängelset och in i den gungande gospelkyrkan.

 

Fyra artister från Washington-uppsättningen: Gerald T Smith, Jermaine Harris, Tiyah Askia och Michelle Fletcher flygs över för att vara med på Scalateatern 30 & 31 mars. Bland svenska artister medverkar Gladys del Pilar. Flera av musikerna är från föreställningen Flashdance.

Martin Luther Kings kända tal, kampen för frihet och respekt för alla, är ett aktuellt tal. Budskapet behövs i Sverige idag.

”A Gospel Story” är skriven av Lasse Axelsson och Christjan Wegner och presenteras av Sveriges ledande gospelaktör: Svenska Gospelverkstade.

För mer info besök: www.agospelstory.se

Presskontakt: anders@westinpromotion.com alt. 0708-773707

 

onsdag
mar042015

BJÖRN SKIFS – LITE NU OCH DÅ – PÅ GÖTA LEJON

 

Det har varit ett fantastiskt år för Björn Skifs. Efter sommarens succéturné, Björn Skifs på Grand, TV Specialen i fyran, och nu ”Hitlåtens historia” i SVT, så släpper Göta Lejon biljetterna till hans föreställning ”SKIFS - LITE NU OCH DÅ”. En kväll i månaden under hösten och vintern, bjuds det på personlig underhållning av Björn Skifs och hans band på Göta Lejon!

En kväll i månaden under hösten och vintern med start den 12 oktober

bjuder Björn Skifs in till en personlig och annorlunda föreställning på Göta Lejon.

Tanken är att ha en scen att återvända till där allt kan hända -

både ösig och stämningsfull musik, härliga snack och oväntade infall i en

skön och avspänd atmosfär.

På plats är också det band han jobbat med under många år, så chansen finns

att det dyker upp både nya och gamla hits men även en hel del överraskningar. 

Med endast en föreställning per månad blir detta verkligt exklusiva tillfällen för 

alla Skifs-älskare. Då ingen kväll blir den andra lik är det lätt hänt att man blir 

nyfiken på vad som händer nästa gång… 

... och då är det tur att man hittar Björn Skifs lite nu och då på Göta Lejon.

https://www.facebook.com/bjornskifs

 

Biljettsläpp 5/3 Kl.09.00.

Biljetter köps i Göta Lejons kassa på telefon 08-50529000 eller på www.ticnet.se .

www.gotalejon.se

 

Presskontakt: Anders Westin – anders@westinpromotion.com - +46 708 773707 -  www.westinpromotion.com

Producent: Åsa Holmgren – asa@gotalejon.se

 

tisdag
mar032015

Vi tänder 20000 marchschaller på Gärdet den 25 mars

Onsdagen den 25 mars klockan 18.00, just när det börjat mörknat, tänds 20 000 marscheller på Gärdet i Stockholm.

Idén kommer från entreprenören Salka Börjeson Eyonon som äger Green Hotel i Tällberg. För tio år sedan genomförde hon en liknande ljusmanifestation i Leksand där pengarna gick till jordbävningsdrabbade i Pakistan. Nu vill hon göra samma sak i Stockholm, fast ännu större!

Salkas är nybliven ambassadör för Star for Life - svenskfinansierat skolprojekt i Kwazulu-Natal i nordöstra Sydafrika vars syfte bland annat är att motverka HIV/aids. Man har hittills nått 250 000 elever i 100 skolor.

-Star for Life gör skillnad, det har jag upplevt på nära håll. Nu hoppas vi sälja 20 000 marschller för 100 kronor styck vilket ger två milljoner kronor. Vi har redan sålt 8 000 så jag är mycket hoppfull, säger Salka.

Pengarna ska bland annat gå till mobila team som hiv-testar elever utanför deras skolor. Det är det bästa sätet att nå ut till ungdomarna - där vågar de flesta gå in i testbussen.

Marschallerna tänds av 500 svenska ungdomar och manifestationen fortsätter i Berwaldhallen som en del av firandet av Star for Lifes tioårsjubileum. Där medverkar bl.a. Måns Zelmerlöw, Molly Sandén, Triple & Touch, The Moniker, Nils Landgren och Star Choir South Africa med sångerskan Thandiwe Mazibuko från Sydafrika. Flera av dem finns också på plats under ljusmanifestationen på Gärdet 25 mars.

För ytterligare upplysningar och kommentarer, kontakta:

Salka Börjeson Eynon 0708-167302, sbe@greenhotel.se

Anders Westin 0708-773707, Bildenanders@westinpromotion.com

Bilden ovan är tagen i Gropen/Leksand - Foto: Anders Ståhl

 

 

fredag
feb202015

HANS-ERIK DYVIK HUSBY får rollen som OLE i musikalen Sällskapsresan

Det är med glädje vi kan presentera ännu ett starkt namn, norrmannen Hans-Erik Dyvik Husby i rollen som Ole i musikalen Sällskapsresan, som den 23 oktober har världspremiär i Malmö.  

Många Svenskar fick kontakt med Hans Erik Dyvik Hysby i samband med hans fina skådespel som Cornelis Vreeswijk i filmen om Cornelis liv. De som känt till Hans-Erik ännu tidigare, vet att han var frontfiguren i punkrockbandet Turbonegro, som rönt stora internationella framgångar över hela världen. I bandet gick han under namnet Hank von Helvete och Turbonegro gjorde flera bejublade konserter i Sverige på bl.a. Peace & Love, Hultsfred och Arvika festivalen. Han har dessutom spelat Jesus i ”Jesus Christ Supestar”. Föreställningen som spelades i Oslo, blev en enorm succé där och sålde drygt 70000 biljetter. Hans-Erik Dyvik Husby är också känd för sitt engagemang inom olika välgörenhetsorganisationer som CCHR.org (Citzens Commission on Human Rights) men också för KMR.nu (Kommitén för mänskliga rättigheter). Det senaste året har han även arbetat som ordförande i Oslo Peace program. Nu får vi alltså se honom som musikalartist i musikalen Sällskapsresan hösten 2015 i Malmö och på Nöjesteatern.

Lasse Åbergs film SÄLLSKAPSRESAN har sålt sammanlagt 30 miljoner biobiljetter i Sverige, Norge och Danmark. De 6 filmerna har visats ett antal gånger i televisionen, alltid med samma fantastiska tittar siffror. Nu senast med drygt 1,5 miljoner tittare i snitt. Idén till musikalen kom upp och har planerats en längre tid av manusförfattaren och låtskrivaren Jakob Skarin, som också kontaktade Bengt Palmers. Mannen som svarat för all originalmusik till filmerna. Tillsammans har de två gemensamt tagit fram och färdigställt manus och musik till musikalen.

Här kan ni läsa mer om historien Sällskapsresan www.sallskapsresan.com

 

Frågor om föreställningen, kontakta: Julius Malmström på julius@juliusab.se

Presskontakt/intervjuer. Kontakta: Anders Westin anders@westinpromotion.com

www.sallskapsresan.com

måndag
feb162015

Hasse Andersson medverkar i melodifestivalen för första gången!

"GULD OCH GRÖNA SKOGAR" heter låten!

DET HANDLAR OM SOMMAR, LOGDANS OCH GLADA FLICKOR OCH POJKAR

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson medverkar för första gången i årets melodifestival 2015. Lördag den 28/2 står han på scenen i deltävling fyra från Örebro, med låten ”Guld och Gröna skogar”, en härlig låt i Hasses anda. Låten är skriven av den kända och framgångsrika låtskrivaren Andrez Wrethov tillsammans med Johan Bejerholm, Elin Wrethov och Johan Deltinger.

Fakta: Hasse ”Kvinnaböske” Andersson

Född: Den 28 januari 1948.
Bosatt: Ängelsbäck och Degerfors.
Uppväxt: Malmö.
Melodifestivalrutin: Debutant.


Övrigt: Under 80-talet hade Hasse ett eget tv-program, Hasses lada. Många trodde ladan fanns på riktigt och vallfärdade därför till Kvinnaböske och Båstad. Tillsammans med en krögare öppnade han därför upp en lada i verkligheten där flera artister och musiker uppträtt genom åren. 2002-2003 lämnade Hasse ladan. Hasses största hit är ”Änglahund”. I höstas gav Hasse ut boken ”Jag har skrivit mina sånger”. En självbiografi skriven av Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Michael Nystås. 

http://www.kvinnaboskemusik.se

https://www.facebook.com/hassekvinnaboskeandersson?fref=ts

http://www.svt.se/melodifestivalen/artister/2015/hasse-andersson

Missa inte heller goda råd till Hasse från The Arks tidigare

gitarrist Mikael Jepsson i Podografen – ”Vin till kaffet” som är ute nu!
Hasse "Kvinnaböske" Andersson levererar i en skön intervju med Mikael Jepsson och

Cornelis Löfmark.  Finns på Acast, Podcaster, ITunes, ja ni fattar.
Lyssna på:
Podografen.libsyn.com

Presskontakt Anders Westin - anders@westinpromotion.com - 0708-773707

torsdag
feb052015

Extra datum på Mikael Wiehe, Plura och Ebba Forsbergs gemensamma turné ”The American Songbook – på Svenska”!

 

Nu öppnar vi upp Extra konsert på Cirkus i Stockholm den 29/4 med Mikael Wiehe – Ebba Forsberg – Plura Jonsson som tolkar den amerikanska låtskatten i deras gemensamma turné ”The American Songbook – på Svenska”!

"American Songbook - på svenska" är namnet på den gemensamma turné Mikael Wiehe, Ebba Forsberg och Plura Jonsson ger sig ut på i vår. Tillsammans kommer artisterna tolka favoriter ur den amerikanska låtskatten översatta till svenska. Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits och Tom Petty är några av namnen vars verk trion tagit sig an för att tolka i svensk språkskrud.

Sedan tidigare har Mikael Wiehe och Ebba Forsberg samarbetat med översättningar av Dylan och Cohen på två framgångsrika skivor, det gemensamma albumet ”Dylan på svenska” (2007) och Forsbergs storsäljande album "Ta min vals" (2011). Den sista tredjedelen av konstellationen, Plura Jonsson, har ägnat en 40-årig karriär åt att överföra ett klassiskt amerikanskt förhållningssätt till låtskrivande till det svenska språket i Eldkvarns sånger. I Wiehe har Plura hittat en samarbetspartner för att översätta verk ur flera av sina förebilders kataloger.

Var och en är Plura Jonsson, Mikael Wiehe och Ebba Forsberg några av landets mest särpräglade och respekterade artister. I sin gemensamma kärlek för den amerikanska låtskatten har de funnit något att samlas kring och resultatet, föreställningen "American Songbook - på svenska" är en upplevelse som i sig utgör en helhet ännu större än de enskilda delarna.

"American Songbook - på svenska" är en unik upplevelse för musikälskare som under våren 2015 sätts upp i 27 konserthus i både Sverige och Norge med final på Cirkus i Stockholm.

The American Songbook – på Svenska:

 

4/3 Västerås - Konserthuset FÅTAL
5/3 Bollnäs - Kulturhuset
6/3 Falun - Stadsteatern UTSÅLT
7/3 Luleå - Kulturens Hus
10/3 Nötteröy - Nötteröy Kulturhus
11/3 Oslo - Konserthuset
12/3 Jessheim - Ullensaker Kulturhus
13/3 Halden - Brygga Kultursal
14/3 Bergen - Verftet
19/3 Jönköping - Kulturhuset Spira
20/3 Norrköping - Flygeln FÅTAL 
21/3 Vara - Konserthuset FÅTAL
22/3 Borås - Folkan
24/3 Uppsala - Konsert & Kongress
26/3 Linköping - Konsert & Kongress
27/3 Karlstad - CCC
28/3 Göteborg – Konserthuset UTSÅLT
29/3 Gävle - Konserthuset
16/4 Kalmar - Kalmarsalen
17/4 Helsingborg - Konserthuset
18/4 Växjö - Konserthuset
19/4 Malmö - Konserthuset
22/4 Karlskrona -Konserthuset
23/4 Halmstad - Halmstad Teater 
24/4 Skövde - Stadsteatern
25/4 Örebro - Hjalmar Bergman Teatern
28/4 Stockholm – Cirkus
29/4 Stockholm – Cirkus EXTRA.

Anders Larsson, turnéproducent
larsson@unitedstage.se
+46 70 440 41 13 / +46 8 555 700 00

Presskontakt:
Anders Westin i uppdrag av United Stage
anders@westinpromotion.com
+46 708 773707 

måndag
jan192015

När den segaste gubben i svensk revyhistoria fyller 40 år, då slår han på stort!

Om man tänker efter - finns det sanndrömmar, dagdrömmar och mardrömmar. Det finns drömforskare, drömtydare och drömfångare. Men det finns bara EN DRÖMREVY!  Och det är HJALMARS DRÖMREVY 2015!

Hjalmar Berglund – rikskänd för sina sandalklädda fötter, kostymklädda kropp och tofsprydda huvud! Han bor i Viby By tillsammans med sitt fenomen till fru – Hilda Berglund. Hjalmar berättar gärna vitt och brett sanningar om ”si käring” och hennes eskapader. Och gärna en och annan ganska skabrös historia om grannen Holger och hans fru Aliiis! Hjalmar har alltid sanningar att säga om det mesta och han skräder inte orden! Och om sanningshalten i Hjalmars utläggningar kan diskuteras, så lockar Gnällbältets okrönte kung till många skratt. Det vet alla revybesökare och därför ringlar köerna långa till hans revyer även efter 40 år!

HJALMARS DRÖMREVY är en jubiléumsrevy med mycket nyskrivet material, men också med några riktiga favoriter i repris. Humor, musik, dans och akrobatik som ett sprakande fyrverkeri åtföljt av dånande skrattsalvor och applåder!

Tina Leijonberg strålar ikapp med den frikostiga dekoren, Marie Kühler visar var revyskåpet ska stå, Peter Kjellström gör sina oefterhärmliga gubbar. Amanda Flack har ärvt mor och fars kärlek till scenen och Stephan Berg sitter som vanligt vid flygeln och svarar för de musikaliska arrangemangen. Och plötsligt gör en liten revy-primadonna comeback….

Högt i det blå på ett gnistrande revymoln sitter Hjalmar (Peter Flack)  och ur sin svarta bag plockar han fram sin DRÖMREVY!

Med på scenen finns också Per-Magnus Andersson (koreograf), Mattias Andersson, Lisa Agby och Hanna Linné

 

Presskontakt: Anders Westin – Westin Promotion – E-post: anders@westinpromotion.com , mobil +46 708 773707

Pressbilder beställer du enklast på info@westinpromotion.com

Läs mer på, http://www.nyaparkteatern.se/hjalmars-dromrevy

måndag
dec222014

GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR 

ÖNSKAR WESTIN PROMOTION

Jag är oerhört glad och tacksam över det här fantastiska året, som inte hade varit möjligt utan mina kunder. 2014 har varit en framgång för Westin Promotion, det bästa på många år. Med alla de fina projekt jag fått arbeta med, ser jag nu fram emot ett nytt spännande år 2015.

Våren 2015 startar upp med Mikael Wiehe, Ebbas Forsberg och Pluras turné ”The American Songbook – På Svenska”, följt av Melodifestivalen med Hasse Andersson (Kvinnaböske) och arbetet med Sällskapsresan musikalen, som har premiär hösten 2015 . Men så klart, släpper Svenska musikindustrins största varumärke och band Lasse Stefanz (som sista året sålt över 100.000 fysiska CD´s) i traditionell ordning sitt sommaralbum i juni. Organisationen Star for Life fyller 10 år 2015, och som är en ynnest att få arbeta med ytterligare ett år framöver.

Nu tar jag lite ledigt och är tillbaka i verkligheten igen den 5 januari. Du når mig så klart på på mobilen under helgen om det är något du/ni undrar över och skulle vara akut. Säkrast är då att SMSá mig på +46 708 773707 så hör jag av mig.

Ha nu ett par riktigt sköna helger

Bästa Hälsningar

Anders Westin

tisdag
dec092014

American Songbook - På Svenska. Mikael Wiehe, Ebba Forsberg och Plura Jonsson på gemensam turné i vår

Mikael Wiehe, Plura Jonsson och Ebba Forsberg tolkar den amerikanska låtskatten på gemensam turné

"American Songbook  - på svenska" är namnet på den gemensamma turné Mikael Wiehe, Ebba Forsberg och Plura Jonsson ger sig ut på i vår. Tillsammans kommer artisterna tolka favoriter ur den amerikanska låtskatten översatta till svenska. Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits och Tom Petty är några av namnen vars verk trion tagit sig an för att tolka i svensk språkskrud.

Sedan tidigare har Mikael Wiehe och Ebba Forsberg samarbetat med översättningar av Dylan och Cohen på två framgångsrika skivor, det gemensamma albumet ”Dylan på svenska” (2007) och Forsbergs storsäljande album "Ta min vals" (2011). Den sista tredjedelen av konstellationen, Plura Jonsson, har ägnat en 40-årig karriär åt att överföra ett klassiskt amerikanskt förhållningssätt till låtskrivande till det svenska språket i Eldkvarns sånger. I Wiehe har Plura hittat en samarbetspartner för att översätta verk ur flera av sina förebilders kataloger.

Var och en är Plura Jonsson, Mikael Wiehe och Ebba Forsberg några av landets mest särpräglade och respekterade artister. I sin gemensamma kärlek för den amerikanska låtskatten har de funnit något att samlas kring och resultatet, föreställningen "American Songbook  - på svenska" är en upplevelse som i sig utgör en helhet ännu större än de enskilda delarna.

"American Songbook - på svenska" är en unik upplevelse för musikälskare som under våren 2015 sätts upp i 27 konserthus i både Sverige och Norge med final på Cirkus i Stockholm

Turnéplatser:

Mars: 4/3 Västerås - Konserthuset, 5/3 Bollnäs - Kulturhuset, 6/3 Falun - Stadshuset, 7/3 Luleå - Kulturens Hus, 10/3 Nötteröy - Nötteröy Kulturhus, 11/3 Oslo - Oslo Konserthus, 12/3 Jessheim - Ullensaker Kulturhus, 13/3 Halden - Brygga Kultursal, 14/3 Bergen - Ole Bull Scenen, 19/3 Jönköping - Kulturhuset Spira, 20/3 Norrköping - Flygeln, 21/3 Vara - Konserthuset, 22/3 Borås - Folkan, 24/3 Uppsala - Konsert & Kongress, 26/3 Linköping - Konsert & Kongress, 27/3 Karlstad - CCC, 28/3 Göteborg - Konserthuset, 29/3 Gävle - Konserthuset. April: 16/4 Kalmar - Kalmarsalen, 17/4 Helsingborg - Konserthuset, 18/4 Växjö - Konserthuset, 19/4 Malmö - Konserthuset, 22/4 Karlskrona -Konserthuset, 23/4 Halmstad - Halmstad Teater, 24/4 Skövde - Stadsteatern, 25/4 Örebro - Hjalmar Berman Teatern, 28/4 Stockholm - Cirkus.

Presskontakt: Anders Westin i uppdrag av United Stage anders@westinpromotion.com +46 708 773707

Biljetter: http://www.unitedstage.se/se/artister/american-songbook-paa-svenska.aspx

Page 1 ... 4 5 6 7 8 ... 41 Nästa sida »