Kontaktinformation

Westin Promotion
Box 104, 432 23 Varberg
Besöksadress: Kungsgatan 32
E-post: info@westinpromotion.com

Filial i Stockholm:

STIM huset, Hornsgatan 103, plan 12

 

Galleri & Mingel

 

Sök på westinpromotion.com
Kolla också in...

 

 

Senaste nytt
Musikspelaren

 

 

Nyheter

tisdag
nov182014

Tommy Körberg släpper "Min Jul" ett vackert och eftertänksamt album 

Tommy Körberg väljer att sjunga om den osynliga verkligheten kring jul, ett vackert och eftertänksamt album som innehåller låtar och svenska texter från några av våra främsta låtskrivare".

Alltför många julskivor ältar samma gamla sånger, ofta utan att tillföra vare sig något nytt eller intressant.

Sveriges meste sångare, Tommy Körberg, ville något annat.

Med ”Tommys jul” har han gjort ett seriöst och ambitiöst försök att skapa en meningsfull julskiva. Resultatet är en välljudande samling sånger, många av dem nyskrivna eller i färska översättningar, vars texter inte väjer för att beskriva våra mänskliga tillkortakommanden.

Idén var redan från start att göra en annorlunda julskiva.

– Människan har ett inneboende flyktbeteende. Vi blundar för så mycket och sminkar oss hellre än att visa oss som vi är. Jag ville hitta och presentera en samling sånger som reflekterar över den verklighet som inte syns, men finns. Jag försökte få med spritmissbruket också, men det sprack tyvärr, säger Körberg – som vanligt allvarlig, men med en tydlig glimt i ögat.

Det har alltid funnits en kärvhet och svärta i det material Tommy har handplockat till sina album och sällan har det varit tydligare än här.

– Men vad skulle jag ha gjort – en inställsam och hjärndöd platta om hur bra och fint allt är till jul? kontrar Körberg på sitt karakteristiskt drastiska sätt. Jag säger som Leonard Cohen: ”Allvar är ett nöje vi måste unna oss.”

 

Bland kompositörerna märks bland andra Georg ”Jojje” Wadenius norska Kari Bremnes, Sting, Salem Al Fakir, Alvora Larsdotter och Coldplay.

Kristina Lugn, Björn Ulvaeus och Tomas Andersson Wij har bidragit med flest texter. Samtliga präglade av en poetisk stringens som brukar lysa med sin frånvaro på de löpande band-produktioner som vanligtvis skeppas ut till julhandeln.

Orden behandlar besviken kärlek, ensamhet, självförakt, försök att hålla masken och vår konstanta oförmåga att ta till oss julens egentliga budskap. Det är rätt talande att den gladaste texten, ”Dan före dan”, handlar om en skilsmässa – om än en lyckad sådan.

En annan låt på ämnet skilsmässa är ”En praktisk syn på saken” en fri tolkning av Stings ”Practical Arrangement” som fått sin svenska text av Björn Ulveus handlar om pappan som erbjuder sig att komma tillbaka – givetvis för barnens skull, inte för sin egen. Eller?

– Den är en av mina personliga favoriter. Det är verkligen en fungerande syntes av ord och musik, konstaterar Körberg.

En annan låt som är av brittisk ursprung är ”Julens ljus”, en originaltrogen översättning av Coldplays ”Christmas Lights” som har ett kärlekstema. En stillsam, stämningsfull öppningslåt kryddad av chimes och kör.

Tillsammans med Norrköpings symfoniorkester, Göteborgs kammarkör och ett band bestånde av några av Nordens mest lyhörda jazzmusiker som Morten Lund, trummor, Jojje Wadenius gitarr, Lars Danielsson bas och Jonas Östholm piano har han strävat efter en luftig ljudbild.

– Många överproducerar, men producenten Johan Liljedahl, teknikern Lars Nilsson och jag hade en gemensam längtan efter en platta som andas, där inte alla måste spela, bara för att de är på plats, berättar Tommy.

Tommys jul rymmer emellertid mer än denna skiva just nu pågår en turné rund landet och den 17, 18 och 19 och 20 december är det dags för julkonserter i Berwaldhallen, tillsammans med Radiosymfonikerna under ledning av Hans Ek.

Albumet säljs på Coop och finns på ITunes och Spotify 

Spelplan för Tommys höstturné hittar ni på http://www.tommykorberg.se/website/kalender.html

Press: Westin Promotion i uppdrag av Warner Music Sweden - e-post  anders@westinpromotion.com -  telefon +46 708 773707

måndag
nov032014

Världspremiär! Musikalen Sällskapsresan 23/10 - 2015

måndag
okt272014

Ellen Xylander släpper "Somebody" 29 oktober 

tisdag
okt072014

Lasse Stefanz släpper monsterbox och skriver svensk musikhistoria

Lasse Stefanz ”The complete collection” innehåller ALLT bandet har givit ut sedan debuten med singeln ”Kära Rut” 1970 fram till idag. Här finns förutom bandets alla studioalbum mängder av rariteter som Lasse Stefanz fans har efterfrågat i många år. Totalt handlar det om 673 låtar på 46 CD, inklusive Lasse Stefanz fem första album som aldrig tidigare givits ut på CD, samt en helt ny platta som bandet färdigställt under sommaren och tidig höst. Den rekordstora boxen, kanske den största sitt slag som någonsin släppts i Sverige, innehåller dessutom en fin fotobok samt en specialdesignad Lasse Stefanz-bolo tie.

Release: 12:e november

www.lassestefanz.se

Kontakt: Anders Westin – Westin Promotion i uppdrag av Mariann/Warner Music Sweden – anders@westinpromotion.com  - +46 708 773707  www.warnermusic.se

 

söndag
okt052014

SIMON - Ikväll Handlar det om oss - direkt upp på Digilistan

fredag
okt032014

SCOTTS - Tre År senare

Scotts är högaktuella med nya albumet ”Tre År Senare” som släpps den (Obs! Nytt releasedatum 12/11). Albumet har spelats in på hemmaplan i Lidköping i basisten och producenten Roberto Mårdstams studio och låter lysande. Sångaren och gitarristen Henrik Strömberg levererar fullt ut som vanligt och blir det riktigt spännande både med hans speciella röst och sköna gitarrspel! Alla låtar på plattan är nyskrivna. Här hittar man bl.a. annat låtar från Jascha Richter (Michael Learns to Rock), Billy Bremner, Tim Larsson, Henrik Sethsson och en hel massa andra fina låtskrivare.

Just nu medverkar bandet i en rikstäckande hälsokampanj om sjukdomen Klamydia, tillsammans med andra unga artister som Linda Pira, Zacke och Ida Redig för Folkhälsoinstitutet och där Scotts bidragit med en ny remix av sin hit ”Jenny”, lyssna på http://www.klamydiamåndagen.se. Under releaseveckorna slutet av oktober åker killarna på en rikstäckande PR turné för plattan. Scotts medverkar i Bingolotto söndag den 9/11. Bandet som har en riktigt stor publik ute i landet, blev utvalda till arrangörernas favorit både 2012 och 2013.

Scotts är: Claes Linder-Keyboard, Henrik Strömberg, Sång/gitarr, Roberto Mårdstam – Bas, Johan Andersson – trummor. www.scotts.nu  -  https://www.facebook.com/scotts.nu

Kontakt: Anders Westin - anders@westinpromotion.com - +46 708 773707

Ett uppdrag av www.warnermusic.se

fredag
okt032014

SANNA NIELSEN – ”Min Jul” 

Sanna Nielsen ger sig ut som vi tidigare berättat på en exklusiv julturné i november/december. Tillsammans med sitt sexmannaband besöker Sanna konserthus och arenor över hela Sverige med premiär den 18/11 på Maxim i Stockholm, följt av 16 st konserter med avslutning i Umeå den 21/12.

Årets julturné bygger till stor del på Sanna Nielsens succéalbum ”Min Jul” som gavs ut 2013 och uppnådde platinaförsäljning. Med en mix av klassiska jullåtar och Sannas egna repertoar kan publiken räkna med en stämningsfull kväll. Följ Sanna på www.facebook.com/SannaNielsenOfficial - Se turnéplan ovan.

www.sannanielsen.se

Presskontakt julturné: Anders Westin - anders@westinpromotion.com +46 708 773707

www.lifeline.se - www.likemusic.se

fredag
okt032014

BJÖRN SKIFS GER EXTRASHOW PÅ GRAND 25/11! 

 

Showen SKIFS PÅ GRAND sålde slut så snabbt att många av oss inte hann med! Det är glädjande att få informera om att just nu släpper vi en extrashow på Grand - Tisdag den 25/11

SKIFS PÅ GRAND har premiär den 22 november på Grand Hotel i Stockholm och alla biljetterna är helt slutsålda fram till jul. Vi räknar med att även biljetterna till extrashowen kommer att sälja slut, men du får här chansen att boka direkt. 

 

Boka enkelt här på länken
http://www.ticnet.se/event/event/GH1125?CL_ORIGIN=Web1 

 

Grand Hôtel i Stockholm presenterar Björn Skifs som julens show 2014. Det blir en underhållande och stämningsfull show med allt från gamla fartfyllda hits till mäktiga ballader.

Från och med den 22 november dukar Grand Hôtel upp till julbord och bjuder sina gäster på en helkväll med Skifs. I Vinterträdgården samlar han blåsare, kör och stråkar för en show av blandad karaktär, med såväl nattklubbskänsla som intima nummer. Kvällen bjuder på allt från egna hits och jazziga tongångar till mäktiga ballader och mer personliga stunder.

GOD JUL!

Priser från 1295 kr till 1495 kr. I priset ingår show, Grand Hôtels hemlagade julbord och garderob. Dryck tillkommer. Barbiljetter kostar 595 kr.

www.skifs.se  

https://www.facebook.com/bjornskifs?ref=hl

 

 

 

torsdag
okt022014

Världens främsta hyllningsband till Beatles kommer till Sverige i höst

THE CAVERN BEATLES

Den 6 februari 1961 gjorde Beatles deras första av 292 uppträdande på den nu legendariska Cavern Club på Mathew Street i London. Exakt 50 år senare, med fullt stöd av samma klubb, tar sig coverbandet The Cavern Beatles an scenen på samma klubb och en ny era av Beatles framstående historia skrivs. Som ambassadörer för "Den mest kända rockklubben i världen", började The Cavern Beatles år 2012 med samma uppsättning och samma attityd, hylla Beatles musik med att ställas sig på samma scen som originalgruppen och som har influerat tre generationer pop entusiaster.  The Cavern Beatles har hyllats och lyfts fram som ”Världens främsta hyllningsband” till originalet. I höst kommer de till Sverige på rikstäckande turné för att besöka åtta av våra städer.

Förutom att The Cavern Beatles är extremt skickliga instrumentalister och sångare, är bandets medlemmar enormt hängivna Beatlesfans, med ett gemensamt mål - att återskapa sina karaktärer i originalbandet till en enastående nivå.

Det har tagit dem otaliga timmar på att studera och repetera showen. Resultatet är en efterliknelse av världens bästa band, så kusligt detaljerat och med en minutiös noggrannhet, från dagarna i Cavern till taket i Savile Row, London 1969.

The Cavern Beatles levererar en tvåtimmarshow helt live, utan hjälp av bakgrundsmusik. Det är en omfattande repertoar med tappningar av Beatles stora hits och albumspår, en autentisk och helt lysande återgivning av musiken från då.

Bandets uppmärksamhet på detaljer, sträcker sig till användningen av äkta 60-tals instrument där all utrustning som ses på scenen är original, och av samma typ av instrument och teknik som användes av Beatles på klubben 1969.

The Cavern Beatles anses vara så nära den äkta varan som de någonsin kan att bli.

 

Här ser man The Cavern Beatles band i höst:

21 okt Göteborg, Göteborgs Konserthus
23 okt Ystad, Ystads Teater
24 okt Kristianstad, Kristianstads Konserthus
25 okt Lund, Stadsteater
26 okt Helsingborg, Helsingborg Konserthus
27 okt Linköping, Konsert & Kongress
31 okt Jönköping, Jönköpings Konserthus
3 nov Stockholm, Södra Teatern.

För mer info om turnén besök: Mer info om The Cavern Beatles hittar ni på www.cavernbeatles

Presskontakt: Anders Westin anders@westinpromotion.com telefon +46 708773707

måndag
sep292014

Bill Wyman’s Rhythm Kings besöker Sverige i höst

Bill Wyman och hans vänner Mary Wilson och Albert Lee m.fl. besöker Sverige i höst.

Bill Wyman är den legendariske originalbasisten i världens största rockband Rolling Stones. 1993 efter 31 år, bestämde sig han för att gå i pension. Att det sedan inte riktigt blev så, är ju allmänt känt vi det här laget.

Bill Wyman´s Rhythm Kings ger sig ut på sin sista turné, som också har fint sällskap av sångerskan Mary Wilson, från legendariska gruppen Supremes och världs gitarristen Albert Lee. Sedan 2007 har Wymans band Rhythm Kings varje år rullat ut på turné runt om i världen, alltid med några de bästa musikerna och alltid levererat klassisk Blues, jazz, soul och Rock´n Roll av högsta klass. Nu verkar det som att Bill Wyman 77, drar sig tillbaka från sitt turnerande och kommer att ägna sig åt annat.

”Bill Wyman har skrivit sju böcker, som har sålt närmare två miljoner exemplar och översatts på elva olika språk. Han är en hyllad fotograf, som har iscensatt utställningar runt om i världen. Han har släppt över ett dussin album både som soloartist och med sina egna band The Rhythm Kings och Willie & The Poor Boys, han har även skrivit musik till filmer och TV”. Läs mer på: www.billwyman.com

http://billwyman.com/2014/09/bill-wymans-rhythm-kings-european-tour-2014-dates-announced

19/11 Göteborg – Lorensbergsteatern        Biljetter: www.lorensbergsteatern.se

  2/12 Stockholm – Göta Lejon      Biljetter: www.ticnet.se/event/bill-wymans-rythm-kings-biljetter/335781

  3/12 Jönköping – Konserthuset    Biljetter: www.programbolaget.se/?page=3  

Presskontakt för konserterna intervjuförfrågan. Kontakta Anders Westin 0708-773707, anders@westinpromotion.com

Page 1 ... 5 6 7 8 9 ... 41 Nästa sida »